Partij van de Arbeid

Den Haag, 3 maart 2002

VRAGEN VAN DE LEDEN HAMER (PVDA), EURLINGS (CDA) EN LAMBRECHTS (D66) AAN DE MINISTER VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAPPEN

1. Is de minister op de hoogte van de berichtgeving waarin melding wordt gemaakt van een concept-contract dat Select Seminars, dochter-onderneming van O&O, sloot met de accountantsdienst van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen dat ook het onderzoek naar de mogelijke HBO-fraude heeft verricht? (1)

2. Bestaat het concept-contract waarvan in het krantebericht melding wordt gemaakt? Zo ja, kan de Kamer hierover de beschikking krijgen?

3. Waaruit hebben de gesprekken bestaan tussen Select Seminars en de accountantsdienst die door het ministerie in het betreffende artikel worden bevestigd? In welke periode hebben deze gesprekken plaats gevonden en zijn hiervan gespreksverslagen gemaakt? Kan de Kamer hierover de beschikking krijgen?

4. Klopt het dat de accountantsdienst contact heeft gezocht met de directeur van Select Seminars? Zijn er ook contacten geweest met een of meerdere hogescholen die de betreffende bedrijfseconomische en accountancy opleidingen verzorgen? Zo niet, waarom is daarvan af gezien?

5. Wat is de reden dat er uiteindelijk geen duale trajecten zijn gestart?

6. Kan de Kamer bovenstaande vragen per ommegaande beantwoord krijgen, zodat de antwoorden betrokken kunnen worden in het kamerdebat over de mogelijke HBO-fraude?

(1) NRC Handelsblad, 1 maart 2002