Livingston ontwikkelt software voor beheer en gebruik van kwaliteitshandboeken

WinDoku uitbreiding van kwaliteitsmanagementsoftware

Zoetermeer, 4 maart 2002 - Het nieuwe softwareprogramma van Livingston, WinDoku, maakt kwaliteitshandboeken beheersbaar én toegankelijk. De nieuwe software haalt het kwaliteitshandboek uit de boekenkast, maakt het handboek beheersbaar, distribueert documenten via e-mail of maakt ze toegankelijk via intranet. Medewerkers kunnen zodoende vanaf de werkplek altijd de meest actuele informatie opvragen. WinDoku bespaart niet alleen tijd, moeite en kosten, maar creëert ook draagvlak voor kwaliteitsmanagement binnen een organisatie. Het digitaal beheren en toegankelijk maken van documenten is daarmee een logisch vervolg op het opstellen van het handboek en het werken via ISO-normen binnen een organisatie.

Een goed werkend kwaliteitssysteem vergroot de doeltreffendheid en doelmatigheid van een onderneming. Draagvlak binnen de organisatie en bij medewerkers die meedenken met het kwaliteitssysteem, is een vereiste voor het slagen in de opzet. Automatisering van informatie draagt voor een belangrijk deel daaraan bij. WinDoku maakt elektronisch documentbeheer mogelijk en neemt de distributie van documenten over van de kwaliteitsmanager.

Willeke van Rijn, Business Development Manager van Livingston: "Het beheren van het kwaliteitshandboek wordt met het gebruik van WinDoku efficiënter. Bovendien worden met deze werkwijze medewerkers directer betrokken bij het kwaliteitsmanagement. Een groot pluspunt, want zij zullen de verbeterprocessen immers moeten uitvoeren of via andere, meer effectieve processen moeten gaan werken."

WinDoku is geheel ingericht voor de kwaliteitsmanager. Nadat documenten geregistreerd zijn, zorgt WinDoku automatisch voor het beheer. Het programma registreert wie wanneer een document wijzigt, markeert de wijzigingen en archiveert oude versies. Deze werkwijze bespaart tijd én kosten. Uit vergelijkingen blijkt bijvoorbeeld dat het wijzigen van een document met gebruik van WinDoku nog geen 10% van de totale tijd vergt die normaal nodig is om een document aan te passen.

Uitbreiding activiteiten
Het ontwikkelen en leveren van software voor kwaliteitsmanagement ziet Livingston als een logische uitbreiding van haar activiteiten. Livingston is actief in West-Europa op het gebied van computerverhuur, verhuur van test- en meetapparatuur en kalibratie, en nu ook op het gebied van software voor kwaliteitsmanagement. Willeke van Rijn: "De Nederlandse vestiging van de Livingston Calibration-divisie in Zoetermeer is met merkonafhankelijke diensten op het gebied van kalibreren al zijdelings actief in deze markt. De nieuwe softwaredivisie geeft een nieuwe impuls aan de uitbreiding van onze expertise. Door het kalibratiemanagement uit te breiden met software voor kwaliteitsmanagement, verwachten wij de kwaliteitsmanager op diverse manieren effectief te bedienen." Naast WinDoku levert Livingston twee andere softwareprogramma's voor de kwaliteitsmanager: WinAudit kan worden ingezet vanaf de planning, uitvoering en uitwerking van audits; BabTec biedt een totaaloplossing voor kwaliteitsmanagement vanaf de goedereninvoer en de productiecontrole tot en met de goederenuitvoer en het klachtenmanagement.

Livingston
Livingston is Europa's grootste dienstverlener op het gebied van de verhuur van computersystemen, netwerkcomponenten en meetapparatuur. Het dienstenpakket omvat flexibele huuroplossingen, kalibratiebeheer, verkoop van huurapparatuur en Equipment Management Services. Als pan-Europese organisatie streeft Livingston naar nauwe samenwerking met klanten voor de ontwikkeling van maatwerkoplossingen voor marktsectoren als internetontwikkeling, telecommunicatie, softwareontwikkeling en elektronica. Livingston heeft vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Tsjechië Zwitserland, Spanje, Denemarken, Nederland en België. Voor meer info: www.livingston-europe.com



Ingezonden persbericht