Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

SmartAss of DumbAss?
Genie.nl introduceert 'Jackass' voor SMS en WAP

Amsterdam, 4 maart 2002 - SmartAss of DumbAss, dat is de vraag bij de nieuwe mobiele triviagame 'SmartAss' van Genie.nl (www.genie.nl). Wie bijvoorbeeld weet op welke afstand Uytenhaage zijn tweede gouden plak haalde of in welke nieuwe film Daan Schuurmans de hoofdrol speelt, ziet zijn naam verschijnen op de site en maakt kans op bijvoorbeeld een mobiele telefoon. Net als bij televisieprogramma's 'Jackass' en 'de Zwakste Schakel' worden spelers stevig aangepakt. Het verbale geweld komt in dit geval per SMS of WAP. Op andere Genie-portals is SmartAss al een succes. Hele groepen doen elke dag hun best de meest eigenaardige vragen te beantwoorden om zo bovenaan te blijven in ranglijsten op de Genie-sites.

SmartAss geeft spelers bij elke vraag drie mogelijke antwoorden. Eén toets indrukken en meteen verschijnt de score in beeld. Bij een fout antwoord krijgt de speler er flink van langs. Het is de kunst om bij de 50 beste spelers te blijven. Die komen met hun naam op www.genie.nl en maken kans op bijvoorbeeld een mobiele telefoon, als de Samsung A300.

Igor Beuker, Chief Commercial Officer Portals van Genie.nl, over SmartAss: "Een cool spel uitvinden én lanceren is een hele kunst. Maar als het dan lukt is het meteen gekkenhuis. Dat zie je bij Jackass op MTV, met gemiddeld 200.000 Nederlandse kijkers per aflevering, maar ook bij SmartAss op je mobieltje. In Ierland zijn er veel vaste spelers die elke dag terugkomen bij om de titel 'SmartAss of the week' te halen. Je kan SmartAss overal en altijd spelen, een club vormen om samen antwoorden uit te wisselen en er valt nog wat te winnen ook. Als je fout zit is het incasseren geblazen maar dat hoort erbij".

Inschrijven: een SMSje met de tekst 'ASS' naar nummer 3400 of surfen naar 'SmartAss' op wap.genie.nl of www.genie.nl. SmartAss is geschikt voor alle wappers en via SMS voor gebruikers van KPN, Ben, Vodafone en, vanaf eind deze week, Telfort. Aan deelname zijn kosten verbonden. Kijk voor de kosten en spelregels op http://content.genie.nl/smartass.

Over Genie
Genie.nl (www.genie.nl, wap.genie.nl) werd in augustus 2000 in Nederland geïntroduceerd. Als open portal biedt Genie.nl vaste en mobiele internetdiensten aan iedereen die in het bezit is van een mobiele telefoon en toegang heeft tot internet. Het aanbod bestaat uit informatie-, communicatie-, entertainment- en m-banking en e- en m-commercediensten via web, WAP en SMS. Genie.nl breidt haar web- en WAP-portal voortdurend uit met nieuwe diensten die het leven gemakkelijker en leuker maken. Genie.nl werkt samen met de Postbank en Telfort aan een project om 500.000 Postbank-klanten m-bankieren te bieden. Genie.nl heeft momenteel ruim 700.000 geregistreerde gebruikers.

Genie, de mobiele internet divisie van mmO2, levert topkwaliteit content via haar web- en WAP-portals naar vaste en mobiele apparaten over de hele wereld. Op dit moment heeft Genie web- en WAP-portals in Duitsland, Hong-Kong, Italië, Zuid-Korea, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en een WAP-portal in Maleisië. Wereldwijd heeft Genie op dit moment meer dan 5,8 miljoen geregistreerde gebruikers.

# # #

Kijk voor een foto van de Genie SmartAss op:
http://www.edelman-dlv.nl/cgi-bin/pers/beelddoc_dlv.pl?PR402