ERNST AND YOUNG

Ernst & Young geeft startschot voor ondernemerscompetitie

STARTSCHOT 'ENTREPRENEUR OF THE YEAR'-COMPETITIE IN NEDERLAND

Met een mailing aan enige duizenden ondernemers uit de branches manufacturing, services en technology, communication & entertainment heeft Ernst & Young op 1 maart jongstleden het startschot gegeven voor de nationale verkiezing van de Entrepreneur of the Year. Deze ondernemerscompetitie wordt inmiddels in dertig landen gehouden. In Nederland vormt het Entrepreneur of the Year-programma de voortzetting van de vroegere landelijke finale van de competitie voor de Beste Ondernemers Visie (BOV). Het Ministerie van Economische Zaken, Universiteit Nyenrode en Tiscali ondersteunen de strijd om de Entrepreneur of the Year-titel.

Succesvol ondernemerschap staat centraal in de Entrepreneur of the Year-competitie. Om de mate van succes ook objectief te kunnen meten, is door Universiteit Nyenrode een beoordelingsprocedure ontwikkeld. Op basis van wetenschappelijk onderzoek naar de factoren voor succesvol
ondernemerschap, zijn vragenlijsten opgesteld. Bedrijfsbezoeken en een juryproces maken eveneens deel uit van het selectieproces. Er kan gewonnen worden in de eigen branche én er wordt een overall-winnaar benoemd. De bekendmaking van de winnaar(s) van de Entrepreneur of the Year-competitie vindt plaats in september.

Inmiddels is de Entrepreneur of the Year-competitie uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende ondernemerswedstrijden ter wereld. Eerdere winnaars in de Amerikaanse competitie waren onder anderen Jezz Bezos (Amazon.com), Steve Case (America Online) en Howard Schulz (Starbucks Corporation). In Nederland werd Monique Brummans van Diemen & Van Gestel Select vorig jaar uitgeroepen tot winnaar van de Beste Ondernemers Visie, de voorloper van het Entrepreneur of the Year-programma. Brummans is hierdoor de Nederlandse kandidaat voor de World Entrepreneur of The Year-competitie, die in mei 2002 plaatsvindt.

Einde bericht