Ingezonden persbericht

Persbericht

Unisys ontwikkelt wereldwijde draadloze services voor Orange

Schiphol-Rijk, 4 maart 2002 - Orange SA, de op twee na grootste mobiele operator van Europa, en Unisys hebben een overeenkomst gesloten voor de levering van de 'Orange Vision'. Unisys wordt Preferred Partner voor de levering van diensten aan alle dochtermaatschappijen van Orange binnen haar internationale netwerk.

Met deze MoU (Memorandum of Understanding) wordt een achtjarig samenwerkingsverband tussen Orange en Unisys bezegeld. Tachtig procent van de messaging-services die Orange haar leden biedt, wordt al ondersteund door Unisys. Deze overeenkomst onderstreept de rol van Unisys als Preferred Partner en de bijdrage die zij heeft geleverd aan de ontwikkeling van nieuwe diensten. De overeenkomst kent de volgende uitgangspunten:
- Een complete reeks onderling verwante services wordt binnen het wereldwijd Orange- netwerk gelijktijdig gelanceerd.

- Door het delen van productieoplossingen worden ontwikkelingskosten optimaal benut.

- Door het wereldwijde karakter van de Unisys-diensten wordt de time-to-market van diensten verkort.

Spraakherkenning- en multimedia messaging-oplossingen Het eerste concrete voordeel van dit samenwerkingsverband is de oprichting van een ervaren forum van ontwikkelaars dat onder regie van Orange lokale ontwikkelingsmogelijkheden onderzoekt. Daarnaast worden projectteams van Unisys- en Orange-medewerkers geformeerd om gezamenlijke marketing- en technische plannen te formuleren. Het Unisys Pilot Center in Parijs wordt de proeftuin voor deze nieuwe applicaties.

"Door onze ervaring en expertise in de telecommunicatie-industrie kunnen we een reeks applicaties leveren die de ontwikkeling van Orange-diensten en de levering van de 'Orange Vision' ondersteunen", zegt Reginald Foster, Vice-President en General Manager Telecommunications Industry Group van Unisys. "WireFree van Orange is de technologie van de toekomst. We verheugen ons erop nauw met Orange samen te werken aan de ontwikkeling van mobiele oplossingen."

De eerste door Orange ontwikkelde applicaties die Unisys ondersteunt, zijn:
- Geavanceerde messaging-oplossingen met standaard interfaces.
- Spraakportals en de ontwikkeling van spraakherkenningsoftware (volgens de Unisys-visie op VXML).

- Multimedia messaging-oplossingen voor 2,5G en 3G.
Unisys heeft al een spraakgestuurde messaging-oplossing ontwikkeld die de huidige en toekomstige klanten van Orange ondersteunt.

Orange SA
Orange SA levert een breed scala van persoonlijke communicatiediensten, waaronder Orange GSM 1800 diensten en andere digitale mobiele telefoondiensten. In augustus 2000 is Orange plc overgenomen door France Telecom. Het nieuwe Orange SA heeft twintig vestigingen in Europa en daarbuiten en is de moedermaatschappij van het Nederlandse Dutchtone.

Unisys
Unisys is een wereldwijde aanbieder van IT-diensten en -oplossingen. De 39.000 medewerkers ondersteunen klanten in ruim 100 landen bij de inzet van informatietechnologie om kansen te benutten, uitdagingen het hoofd te bieden en successen te behalen. Unisys biedt een compleet portfolio van bedrijfsoplossingen die zijn ontwikkeld op basis van de expertise op het gebied van consultancy, systeemintegratie, outsourcing, netwerkservices en beveiliging. Daarnaast levert het bedrijf hoogwaardige server- en gerelateerde technologieën. De specifieke verticale marktsectoren van Unisys zijn financiële services, transport, telecommunicatie, media, commerciële bedrijven en de overheid. Het hoofdkantoor van Unisys is gevestigd in Blue Bell, Pennsylvania, in de Verenigde Staten. Het Nederlandse hoofdkantoor staat in Schiphol-Rijk. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op de Unisys homepage: http://www.unisys.com of http://www.unisys.nl Beleggersinformatie is te vinden op http://www.unisys.com/investor

UNISYS
Erwin Zijlstra
Country Communications Manager Unisys Nederland
Tel: 020 - 526 78 47
Mob: 06 - 538 21 189
E-mail: erwin.zijlstra@nl.unisys.com