Ingezonden persbericht


'Fusion' designfilosofie van F.A. Porsche toegepast voor Samsung TFT monitoren

Introductie van Samsung TFT-monitoren bekroond met iF Design Award

Rijswijk, 4 maart 2002 - Kunnen monitoren ook kunst zijn? De nieuwste Samsung SyncMaster 151P en 171P monitoren komen er dicht bij in de buurt. Voor de vormgeving van deze TFT-LCD panels wendde Samsung zich namelijk tot het befaamde Porsche Design Management. De daaruit resulterende SyncMasters 151P (15 inch) en 171P (17 inch) werden direct bekroond door het al even beroemde iF International Forum Design. Eigenlijk geen wonder. Beide monitoren zijn een tastbare uiting van de ongeëvenaarde F.A. Porsche ontwerpfilosofie om gebruiksvoorwerpen te herdefiniëren tot hun pure functie en die vervolgens tot uitdrukking te brengen in de meest klare en tijdloze vormen. Een combinatie van vakmanschap en high-tech die op haar beurt wordt bevestigd door een hoogwaardig prestatieniveau.

De Samsung SyncMaster 151P/171P TFT monitoren belichamen niet vorm óf functie, maar een zinneprikkelende synthese van beide. 'Neo Fusion' noemt Samsung dit samenvloeien van vormentaal, kleuren en visuele sensatie waaraan de SyncMasters 151P/171P te herkennen zijn. Krachtige signalen wisselen zachte vormen af. Zo doet de grille aan de zij- en achterkant denken aan de robuustheid van een sportauto, terwijl de cilindrische vorm van de behuizing juist elegantie en slankheid oproept. Beide monitoren zijn te bewonderen op de aanstaande CeBIT 2002 vanaf 13 maart a.s. in Hannover. En dat zowel in boekvorm, als onderdeel van het iF Jaarboek 2002, als op de iF tentoonstelling in het iF Design Center als, natuurlijk, in de Samsung-stand (hal 23, stand C 21).

De iF Design Award 2002 werd echter niet alleen toegekend voor het beeldende vermogen van de SyncMaster 151P/171P in figuurlijke zin. Ook letterlijk bieden deze monitoren de hoogste beeld- en gebruiksprestaties. Samsung ontwikkelde daarvoor nieuwe concepten, waaronder 'Free Space', 'Soft Touch Key Control' en 'Easy Pick-Up'. Onder 'Free Space' verstaat Samsung de kunst om de werkplek vrij te maken van rommeligheid, zoals hinderlijke kabels, e.d. De voedingskabel van de SyncMasters 151P/171P is daartoe bijna onzichtbaar weggewerkt in de monitorvoet. Dit streven naar ordening en strakheid is toegepast op de menubediening met tiptoetsen. De Soft Touch Keys zijn omringd door een verlichte indicator, terwijl het controlepaneel zelf geheel vlak in de behuizing is ondergebracht. Een sensor registreert ook lichte aanrakingen. De monitor is dankzij de monitorvoet wendbaar in alle denkbare opzichten, om de stand van het panel optimaal aan te passen aan de gezichtshoek, ook het bekijken van documenten in 'landscape' of 'portrait' is mogelijk. De monitorvoet is daarbij niet slechts de steun waarop de monitor rust, maar bevat ook een handgreep om de monitor heel gemakkelijk op te tillen en te verplaatsen (Easy Pick-Up).

De aandacht die is besteed aan design, uitstraling en ergonomie keert ook terug op het technisch uitrustingsniveau en in een hoge kwaliteit van beeldweergave (resolutie 1280 x 768 XGA en 1280 x 1024 SXGA). De monitoren beschikken over speciale certificeringen voor hoogwaardig medisch gebruik (CAN/CSA, UL, NEMKO, FCC en IEC).
Voor verantwoord energieverbruik en optimale prestaties past Samsung technieken toe onder de naam 'Powerful Performance Under Minimum Power' (PPUMP). Onderdeel daarvan vormen verbeterde voorzieningen voor helderheid (HiLight), een hogere contrastratio (HiContrast) en een 170° horizontale en verticale kijkhoek (WorldWideView). Het stroomverbruik in de gebruiksstand bedraagt van de 151P 31 watt en van de 171P 40 watt maximaal. In de Power Saving-stand is dat, respectievelijk, 3 watt en 2.1 watt. Beide monitoren beschikken over een dual interface, met een D-sub voor de aansluiting analoge videosignalen en DVI-D voor digitale videosignalen.

De Samsung SyncMasters 151P/171P (F.A. Porsche Design) zijn vanaf maart beschikbaar. De adviesverkoopprijzen bedragen voor de 151P ¤ 819 en voor de 171P ¤ 1.195 exclusief B.T.W.
Beiden zijn leverbaar in een kleurstelling van zilver en zwart.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 64.000 medewerkers gevestigd in 47 landen en behaalde over 2001 een totale omzet van
¤ 28 miljard. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugenchips, TFT-LCD-schermen, mobiele telefoons, monitoren en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network and Digital Appliance Network Business. In de Benelux is Samsung actief op het gebied van PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk, Rotterdam, Waalwijk, Zeist en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Benelux. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl



Ingezonden persbericht