Gemeente Eindhoven

Persbericht: 4 maart 2002

Eindhovense jongerenfracties: de nieuwe raad van 2010 !

Projectvoorstellen leiden tot heftig debat

Op maandag 4 maart hebben jongeren van het ROC en van het Lorentz Casimir in een jongerenraad, voorgezeten door burgemeester Welschen, gestreden om
3500,-.

Er waren 6 fracties die zeer uiteenlopende projectvoorstellen hadden ingediend:

* Gecontroleerde jongerenhangplek op het Witte Dame plein,
* Oprichten van stichting die tienermoeders begeleidt,
* Een jongerenkrant voor en door jongeren,
* Opzetten van een website voor jongeren over van Abbe museum,
* Internationale Schakel Klas: opzetten van naschoolse activiteiten voor allochtone jongeren,

* Multicultureel jongerenevenement in de Berenkuil.
Uiteindelijk heeft de jongerenraad met een overgrote meerderheid bepaald dat het ter beschikking gestelde bedrag ten goede komt aan het project Internationale Schakel Klas (ISK).

Woordvoerster Annemarieke Boersma licht enthousiast het voorstel van haar fractie toe: We willen in samenwerking met buurtwerk Eindhoven en de ISK zelf een aantal naschoolse activiteiten opzetten voor allochtone jongeren. Op dit moment blijven deze activiteiten beperkt tot pingpongen en poolen ofzo.

Wij willen modules opzetten waardoor bijvoorbeeld theaterbezoek wordt gestimuleerd en waardoor ISK leerlingen worden gestimuleerd om te sporten.

Ook kan ik me voorstellen dat we een aantal uitstapjes organiseren waarbij deze jongeren in aanraking komen met belangrijke Eindhovense organisaties.

De doelen van dit winnende project zijn onder andere het stimuleren van het Nederlands taalgebruik, het in contact brengen van deze jongeren met een breder maatschappelijk netwerk en eventuele kwaliteiten en talenten van de jongeren zelf voor het voetlicht krijgen.

De gemeente Eindhoven blijft uiteraard nauw betrokken bij de uitvoering van dit project.