Gemeente Helden

Bezoek gedeputeerde Eurlings aan gemeente Helden in het kader van het project Wonen-Welzijn-Zorg

Maandag 4 maart brengt gedeputeerde Martin Eurlings een werkbezoek aan de gemeente Helden om zich te laten informeren over het project Wonen-Welzijn-Zorg in de regio Helden. Het doel van het project is om de inwoners van de Gemeenten Helden, Maasbree, Kessel en Meijel in de gelegenheid te stellen om langer zelfstandig in hun eigen omgeving te blijven wonen. Dit betekent niet alleen dat in bestaande woningen noodzakelijke aanpassingen kunnen worden aangebracht, maar ook dat allerlei nieuwe woonvormen zullen ontstaan.
Verder zullen de nodige voorzieningen op het gebied van zorg (bijvoorbeeld thuiszorg), welzijn (bijvoorbeeld maaltijdvoorziening) en vervoer in de kernen gerealiseerd worden om dit doel te bereiken. Hierbij wordt uitgegaan van de wensen en behoeften van de doelgroepen, namelijk de ouderen, mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en cliënten uit de Geestelijke Gezondheidszorg. Per kern van de gemeenten in de regio Helden worden de wensen, behoeften en vragen van de mensen nagegaan. De kern Grashoek wordt in dit project als voorbeeld genomen. Eind vorig jaar hebben de senioren (inwoners van 55 jaar en ouder) van Grashoek een vragenlijst ingevuld waarin ze hun wensen en behoeften op het gebied van Wonen-Welzijn-Zorg hebben aangegeven. Op dinsdag 26 februari worden de uitkomsten van het onderzoek verder besproken met de senioren. Inmiddels is een Projectteam Grashoek opgericht waarin inwoners van Grashoek betrokken zijn. Op basis van de resultaten doet het projectteam een voorstel aan de organisaties die de voorzieningen op het gebied van Wonen-Welzijn-Zorg in de kern moeten realiseren. Samen met deze organisaties wordt gekeken welke voorzieningen gerealiseerd gaan worden.
De inwoners van de gemeenten zullen vaak geïnformeerd worden over de plannen en de voortgang van het project. Regelmatig wordt een dialoog met de inwoners aangegaan. De Gemeente Helden is door de andere drie gemeenten in de regio als coördinator van dit project aangewezen.

Voor meer informatie gemeente Helden, de heer R. Genders, telefoon (077) 306 66 66.