Gemeente Enkhuizen

PERSBERICHT

Gemeente Enkhuizen

Publiekszaken/Communicatie
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen

Telefoon (0228) 360 155 / 06 22 56 04 73
Fax (0228) 360 107
E-mail communicatie@enkhuizen.nl

datum: 26 februari 2002

Persbijeenkomst Bevindingen proef `Gaan voor Veilig Uitgaan'

Op maandag 4 maart 2002 wordt voor het eerst verslag gedaan van de bevindingen omtrent de proef `Gaan voor Veilig Uitgaan' door de klankbordgroep `Veilig Uitgaan'. De presentatie aan de pers vindt plaats in café `De Bierelier', Noorder Havendijk 28 te Enkhuizen en vangt aan om 16.15 uur.

De proef `Gaan voor Veilig Uitgaan' in Enkhuizen is gestart op 11 januari 2002 en houdt onder andere in dat de sluitingstijden voor de horeca zijn verruimd. Horecaondernemers kunnen, mits zij aan een aantal voorwaarden voldoen, deelnemen aan de proef waardoor zij op vrijdag- en zaterdagavond in feite zelf kunnen beslissen op welk moment zij de inrichting sluiten. Het een en ander heeft als doel de horecabezoekers meer gespreid naar huis te laten terugkeren waardoor overlast van het uitgaansleven wordt verminderd. Na drie maanden zal er een tussentijdse evaluatie plaatsvinden op basis van een effectmeting door het onderzoeksbureau van het Samenwerkingsorgaan West-Friesland. De totale duur van de proef is zes maanden.

Daarnaast is onlangs de klankbordgroep `Veilig Uitgaan' in het leven geroepen die het traject nauwkeurig zal volgen. In deze klankbordgroep zitten vertegenwoordigers van onder andere de deelnemende horecabedrijven, de omwonenden, Horeca Nederland (afdeling Enkhuizen), de politie en een taxibedrijf. Maandag presenteren zij hun eerste bevindingen. De presentatie is specifiek bedoeld voor de pers. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

---
Indien u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met: Hans de Vries, medewerker Openbare Orde en Veiligheid Tel.: 0228 - 36 02 34