Ministerie van Financiën

Persbericht
PERS-2002-050
Den Haag, 27 februari 2002

Bos geeft gastcollege over fiscale concurrentie in de EU

Staatssecretaris Bos van financiën geeft op maandag 4 maart aanstaande een gastcollege aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens dit gastcollege zal Wouter Bos ingaan op concurrentie in Europa als het gaat om de vennootschapsbelasting. Daarbij zal ook worden stilgestaan bij de gevolgen die uitbreiding van de EU op dit terrein heeft. Het college begint om 15.00 uur en vindt plaats bij de UvA, Roeterstraat 11, gebouw A, zaal 206 in Amsterdam.

In het kader van een voorlichtingscampagne over Europese Samenwerking en Uitbreiding heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken een collegereeks geïnitieerd. Dit initiatief wordt door het ministerie van Financiën ondersteund. Daarom is dit college ingepast in haar eigen collegecyclus 'De Grote Financiën Prijs'.

De Grote Financiën Prijs is een essaywedstrijd, waarmee het ministerie van Financiën studenten uitdaagt een scriptie te schrijven over een financieel-economisch of fiscaal onderwerp. Uiteraard stelt het ministerie van Financiën hier iets tegenover. De beste inzending wordt beloond met een prijs van 5.000 euro en een origineel, speciaal ontworpen kunstwerk. De tweede prijs bedraagt 3000 euro en de derde prijs 1.500 euro. De uitreiking van de Grote Financiën Prijs vindt plaats in november 2002. Doelgroep van de Grote Financiën Prijs zijn de potentiële toekomstige medewerkers van het ministerie van Financiën en de Belastingdienst. Met deze prijs wil het ministerie van Financiën studenten en recent afgestudeerden attent maken op het brede werkterrein van het departement. Om de bekendheid van de Grote Financiën Prijs te vergroten en onder de aandacht van de doelgroep te brengen geven de minister, staatssecretaris en hun topambtenaren een aantal gastcolleges. De inzendingen moeten vóór 1 september 2002 binnen zijn. Alle inzendingen zullen door een onafhankelijke jury worden beoordeeld. Meer informatie over de Grote Financiën Prijs is beschikbaar op www.minfin.nl.