KPN NV


KPN Mobile introduceert i-mode*
in Europa
De KPN Mobile groep introduceert i-mode vanaf vandaag in Europa. i-mode is de door NTT DoCoMo ontwikkelde succesformule voor mobiele datadiensten. i-mode combineert een gebruiksvriendelijk mobiel toestel met een kleurenscherm en bijzondere beltonen met aantrekkelijke diensten en e-mail.

In Duitsland kunnen klanten van dochteronderneming E-Plus zich vanaf 8 maart inschrijven voor een i-mode toestel en abonnement. Vanaf 16 maart is i-mode in de winkel te koop. Het i-mode toestel van NEC (N21i) kost EUR 249. Een maandabonnement op i-mode gaat EUR 3 kosten, terwijl de kosten voor diensten van contentpartners zullen variëren van EUR 0 - EUR 2 per maand. E-Plus maakt dit vandaag op een persconferentie in Düsseldorf bekend.

In Nederland is KPN Mobile bezig met de laatste gebruikerstesten. Vanaf medio april is i-mode in de winkel te koop. Nadere bijzonderheden over de voorwaarden waaronder i-mode in Nederland op de markt komt volgen begin april.

In België biedt dochteronderneming KPN Orange i-mode in juni aan, na de naamsverandering van de onderneming in BASE.

De introductie van i-mode in Europa is het resultaat van de intensieve samenwerking tussen KPN Mobile, NTT DoCoMo, contentpartners en de leverancier van mobiele toestellen.

Met i-mode kunnen gebruikers e-mailen en toegang krijgen tot een zeer gevarieerd aanbod aan informatie en diensten via de mobiele telefoon op het gebied van nieuws, weer, vervoer, sport, vrije tijd, fun, gaming. De KPN Mobile Groep heeft met meer dan 100 nationale en internationale partijen afspraken gemaakt over het leveren van i-mode specifieke diensten in de drie landen.
Tot de contentpartners behoren o.a. ANWB, Telegraaf, VI Planet Voetbal, BelBios, 9292 OV reisinfo, TMF, Rabobank, Intermediair en Photoplay (gaming), Via Michelin, Meteoplaza (WNI), Spiegel online, Kicker online, Deutsche Bahn, Phenomedia (gaming) en Falk online (Route-planner).

Over KPN Mobile
KPN Mobile N.V. is een toonaangevende mobiele telecomaanbieder in Europa en leverancier van mobiele spraak- en datadiensten. KPN Mobile is actief in Nederland (KPN Mobile), Duitsland
(E-Plus), België (KPN Orange), waar meer dan 7400 werknemers ongeveer 13,7 miljoen klanten bedienen. (eind december 2001)
KPN Mobile N.V. is een 85%-dochter van Koninklijke KPN N.V. De overige 15% van de aandelen zijn in handen van NTT DoCoMo Inc.


Noot voor de redactie (

KPN NV