Ingezonden persbericht

ItsNews! concentreert zich op concepten betaalde content

itsNews! Digital Content lanceert nieuwe producten en diensten

ROOSENDAAL, 20020304 -- Roosendaal, 04 maart 2002- itsNews!, sinds september 2001 operationeel, heeft als startend bedrijf inmiddels een fase bereikt waarin het zijn core business gaat bepalen. Het ontwikkelen en toepassen van concepten voor betaalde content op mobiele als vaste netwerken is voor het bedrijf momenteel de hoofdmoot van de werkzaamheden. Vorig jaar werd de weg naar content syndication ingeslagen en werden er een aantal pilot projecten opgestart. Na het financiële fiasco van Yournews, inmiddels doorgestart als Momac, en de daardoor ontstane leemte in de content syndication markt dacht het bedrijf een aardige kans te hebben hier een graantje van mee te pikken.

Franco van der Veeken, directeur van itsNews! Digital Content zegt hierover; "Gezien de lengte van de trajecten is het uiteindelijk sluiten van een contract met een afnemende partij voor een startende onderneming als itsNews! niet eenvoudig. De effort die wij in het binnenhalen van een klant moeten stoppen is dermate arbeidsintensief dat het uiteindelijke rendement tegenvalt. Daarom gaan wij ons meer richten op het ontwikkelen en toepassen van concepten voor betaalde content op zowel mobiele als vaste netwerken waarmee een klant ook geld kan verdienen met de door ons geleverde diensten."

Sms diensten en platformen, waarbij door bijvoorbeeld reverse billing revenuen gegenereerd kunnen worden, direct betaalsystemen op websites, wap en I-mode diensten zijn hierbij voorlopig de sleutelbegrippen. Verder worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van gprs en mobiel internetten via pda en notebook nauwlettend in de gaten gehouden.

Het bedrijf denkt hiermee haar kosten te drukken door meer samen te werken met andere partijen en uit te gaan van revenu sharing, het delen van de opbrengsten door meerdere partijen. De levering van digitale content blijft overigens gewoon tot de activiteiten behoren. Het afgelopen half jaar werden hiervoor contacten gelegd met o.a. ANP, Newsselect, Energeia, Adformatie, Automatiseringsgids, Wegener, Betten Beursmedia, AgriHolland, Locatienet en Weerburo HWS.

Op redactioneel gebied wordt intussen samengewerkt met het Belgische business-portaal ZI-biz. Met dit bedrijf wordt wederom op basis van revenu sharing iedere dag een stroom van berichten gegenereerd over e-business en gerelateerde onderwerpen.

Sinds januari 2002 werkt itsNews! Digital Content intensief samen met het eveneens in Roosendaal gevestigde bedrijf Peer IT Solutions dat inmiddels als itsNews! IT Solutions door het leven gaat. Door haar complete pakket van producten en diensten op ICT gebied is dit bedrijf de ideale partner voor itsNews! Digital Content. "De door itsNews! Digital Content en haar partners ontwikkelde diensten en producten kunnen naadloos geïmplementeerd en op technisch gebied onderhouden worden door itsNews! IT Solutions", zegt Sander van Peer, directeur van itsNews! IT Solutions

Een voorbeeld hiervan is de nieuwe corporate website die volledig in eigen beheer gemaakt en onderhouden wordt door een zelf ontwikkeld content management programma genaamd Dynaweb. Dit online programma is gebaseerd op het principe van ASP (Application Service Provider); dit betekent dat de klant software 'huurt' waarmee hij zowel gebruik kan maken van de diensten als van het netwerk van itsNews IT Solutions. Met Dynaweb kan de website vanuit iedere locatie waar een internetverbinding aanwezig is onderhouden worden volgens het 'What You See Is What You Get' principe. Dit wil zeggen dat alles wat wordt ingetypt in de editor na publicatie letterlijk op een website verschijnt zonder dat er ingewikkelde opmaakcodes aan toegevoegd hoeven te worden.



Ingezonden persbericht