Intel introduceert de Mobile Intel Pentium 4 Processor-M voor draagbare PC's

Nieuwe processor voorziet notebooks van dezelfde geavanceerde mogelijkheden als desktop PC's en maakt optimaal gebruik van de batterij

Kontich (B), 4 maart 2002 - Intel lanceert vandaag de nieuwe Mobile Intel® Pentium® 4 Processor-M. Een nieuwe processor voor notebooks en andere draagbare PC's, waarmee ze dezelfde krachtige mogelijkheden krijgen als de desktop PC's van dit moment. De Mobile Intel Pentium 4 Processor-M beschikt over geavanceerde technologieën die ervoor zorgen dat de processor optimaal gebruik maakt van de beschikbare batterijcapaciteit, zodat gebruikers langer kunnen werken met hun draagbare PC.

De levens- en werkstijl van mensen is sterk aan het veranderen, met steeds meer nadruk op mobiliteit en flexibiliteit. Net zoals mobiele telefoons inmiddels behoren tot alledaagse middelen om met elkaar te communiceren, neemt nu ook de behoefte toe aan draadloze connectiviteit met het Internet en de mogelijkheid om overal te kunnen werken. Krachtige notebooks worden door steeds meer consumenten gezien als een aantrekkelijk, gemakkelijk mee te nemen en stijlvol alternatief voor grote desktop PC's. Notebooks worden dan ook steeds meer gebruikt voor alledaags gebruik onderweg. Digitale foto's, video's en muziek bewerken en beluisteren, games en draadloze Internet-connectiviteit zijn voorbeelden van consumententoepassingen waarvoor notebooks met een Mobile Intel Pentium 4 Processor-M bij uitstek geschikt zijn. Mensen kunnen nu op ieder gewenst moment en waar dan ook creatief zijn met digitale media.

De Mobile Intel Pentium 4 Processor-M op 1,7 GHz is de snelste Intel processor op dit moment voor draagbare PC's. Hij biedt een prestatietoename tot 43 procent** ten opzichte van de voorgaande mobile Pentium III-M processor, en een prestatiewinst van 88 procent** ten opzichte van de mobile Pentium processor.

Deze processor onderscheidt zich van desktop-processors door de geavanceerde stroombesparende functies die de gebruiksduur van de batterij verlengen. Hiertoe behoort onder andere de Enhanced Intel SpeedStep-technologie en de Deeper Sleep Alert State, die ervoor zorgen dat de processor automatisch de meest optimale balans zoekt tussen prestatievermogen en stroomverbruik.

Notebooks die gebaseerd zijn op de nieuwe Mobile Intel Pentium 4 Processor-M zijn vandaag beschikbaar bij bekende computerleveranciers.