Ingezonden persbericht

Hoffelijkheid loont de moeite

Europese managers zien een dankbriefje na een interview als positief gebaar

GROOT-BIJGAARDEN, 20020304 -- In de huidige zakenwereld, waar e-mail met een lagere prioriteit steeds minder snel behandeld wordt, kan een gebaar van hoffelijkheid zoals een bedankbriefje van een kandidaat voor een interview, veel vertellen over iemands karakter. Het zegt veel over de houding van een kandidaat zowel ten opzichte van het werk als ten opzichte van relaties met andere mensen. Onderzoek onder managers uit verschillende Europese landen heeft uitgewezen dat bijna de helft (46%) dit als een positief gebaar ziet, 28% het als een zeer positief gebaar ziet, 5% het als negatief beschouwt en 1% van de ondervraagden het als zeer negatief opneemt.

NB : 62 % van de Nederlandse managers waardeert het om een bedankbriefje na een interview te krijgen.

Volgens het onderzoek neemt maar 3,8% van de kandidaten de moeite een bedankbriefje te schrijven na een interview en in Nederland is dit zelfs maar 1,1% van de kandidaten.

Hoewel een duidelijke meerderheid van de managers zo'n gebaar beschouwt als uitermate positief, zijn er maar weinig kandidaten die de moeite nemen hun interviewer te bedanken voor de tijd die ze voor hem/haar hebben genomen, zegt Martijn Boet, Division Manager van Robert Half Finance. De markt vraagt steeds meer om een sterke persoonlijke presentatie van de kandidaat tijdens het interview met de mogelijke toekomstige werkgever - dit geldt zeker ook voor financiële kaderfuncties - en het sturen van een dankbriefje via e-mail of zelfs brief, is een goede manier om contact te onderhouden met de persoon die verantwoordelijk is voor de werving en selectie procedure. Dit is eveneens een mogelijkheid voor de kandidaat om zijn/haar motivatie en interesse voor een baan te laten zien. Men krijgt namelijk nooit een tweede kans om een eerste indruk te geven.

Dit onderzoek is ontwikkeld door Robert Half Finance en is in 6 Europese landen door een onafhankelijk onderzoeksbureau geleid. Het bevat de reacties van 780 managers (Human Resources Managers, Financieel- en Algemeen Directeuren). Over Robert Half Finance

Robert Half Finance is een gespecialiseerd werving & selectie bureau voor financiële professionals en maakt deel uit van de Amerikaanse groep Robert Half International. Met meer dan 330 vestigingen in Noord-Amerika, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland, voorziet Robert Half Finance in gespecialiseerde werving en selectie van midden en hoger financieel personeel. In Nederland heeft Robert Half Finance kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

Voor meer informatie over Robert Half Finance kijk op www.roberthalf.net.



Ingezonden persbericht