Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 4-03-2002 Persbericht district AA &Dommel

AUTO UITGEBRAND

Vanochtend vroeg is aan de Dinthersedijk in Schijndel een gestolen auto uitgebrand. Het ging om een gestolen BMW. De brandweer bluste het vuur.

WONINGINBRAAK VOORKOMEN

Bewoners van een huis aan de Braakven in Berlicum hebben zondagavond drie inbrekers op de vlucht gejaagd. De bewoners kwamen thuis en zagen drie jongens door de poort de straat op rennen. De vrouw des huizes reed de jongens achterna, haar echtgenoot ging naar binnen of er nog meer inbrekers binnen waren. In de Saturnusstraat draaide een van de jongens zich om naar de vrouw in de auto en bedreigde haar. De jongens renden verder en verdwenen. Uit het huis bleek niets weg te zijn, er was alleen een ruit vernield.

INBRAAK

Uit een schoolgebouw aan de Dr. De Brouwerstraat in Boxtel zijn vannacht twee computertorens uit de lerarenkamer weggenomen. Er was een ruit vernield. Ook uit een bedrijfspand aan de Kastanjelaan in Boxtel zijn vannacht op dezelfde wijze twee computertorens weggenomen. In een bedrijfspand aan de Udenhoutseweg in Helvoirt is vannacht ook ingebroken.

VERKEER

Zondagmiddag zijn op de Bosschebaan in Sint Michielsgestel 120 bestuurders betrapt op te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/u, ook zijn nog twee mensen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Op de Rijksweg 65 bij Helvoirt zijn vanochtend 29 autobestuurders be-keurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 80 km/u.