Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 4-03-2002 2e Persbericht maandag 4 maart 2002

Politieberichten

Helmond: Vernielers opgespoord
Na een onderzoek door de buurtbrigadier van Brouwhuis zijn de verdachten van een groot aantal vernielingen, die in de nieuwjaarsnacht gepleegd zijn, aangehouden. In die nieuw-jaarsnacht werden ruiten van autos ingeslagen, in een auto werd brandgesticht en een abri werd volledig vernield. De auto brandde uit en twee autos die in de buurt stonden werden beschadigd. De buurtbrigadier startte op 2 januari een buurtonderzoek waarbij 240 bewoners werden benaderd, persoonlijk of per brief. Dat resulteerde erin dat half februari vier Hel-mondse jongens van 17, (2x), 19 en 20 jaar oud aangehouden konden worden. Zij bekenden de vernielingen. De verdachten willen meewerken om de gedupeerden schadeloos te stellen.

Helmond: Inbraak in een schuur
Tussen zondagavond 23.00 en maandagmorgen 0.30 uur is ingebroken in een schuur gele-gen achter een woning aan de Wolfstraat. De tuinpoort en de toegangsdeur van de schuur zijn geforceerd. Uit de schuur is een grijze scooter, Gilera Runner, kenteken TXB 692, gestolen.

Valkenswaard: XTC-handel opgerold
De politie van Valkenswaard heeft na een onderzoek van enkele maanden een handel in xtc-pillen opgerold. De zaak kwam aan het licht toen op 30 november 2001 drie Duitsers werden aangehouden. Dat gebeurde bij de grensovergang in Venlo. Zij hadden 1100 pillen bij zich. Onderzoek leerde dat de pillen in Valkenswaard gekocht waren. Na verhoren en onderzoek kon op 18 december de leverancier, een 19-jarige man uit Valkenswaard aangehouden wor-den. Inmiddels was ook duidelijk geworden dat de 19-jarige man zijn pillen betrok van een andere man uit Valkenswaard. Deze is 21 jaar oud. Hij werd ook op 18 december aangehouden. De 21-jarige man leverde zijn pillen niet alleen aan de 19-jarige man die aangehouden werd, maar ook aan twee andere 19-jarige mannen uit Valkenswaard. De drie 19-jarigen zetten de pillen verder uit naar Duitsland en dealers in de regio. Er werd met name veel op scholen in de regio verkocht. De twee 19-jarige mannen werden op 29 januari en 4 februari aangehouden. De levering van 1100 pillen aan de Duitsers was niet de eerste, er bleken al ongeveer 10.000 pillen geleverd te zijn. De 21-jarige man uit Valkenswaard kocht de pillen van een 35-jarige Eindhovenaar en een 30-jarige man uit Valkenswaard. Uit onderzoek is gebleken dat er ongeveer 22.000 pillen verhandeld zijn. Er wordt ook een procedure opgestart om de verkregen winsten te ontnemen.

Valkenswaard: Tweetal bekent veel vernielingen
De 18- en 19-jarige man die afgelopen vrijdag in Valkenswaard zijn aangehouden voor de vernieling van twee ruiten van een woning aan de Akeleistraat blijken meer vernielingen op hun kerfstok te hebben. Zij zijn op de bewuste zondag, 24 februari, samen op stap gegaan in het centrum van Valkenswaard. Ze hadden gedronken en zijn met de fiets op weg gegaan naar hun woning in Valkenswaard. Onderweg daar naartoe zijn zeker 7 autospiegels ver-nield. Nadat ze even thuis zijn geweest gingen ze naar de Akeleistraat waar de twee ruiten werden vernield. Na nog een korte stop in de woning van een van hen zijn ze via een omweg weer richting centrum gefietst. Op die tocht zijn ongeveer 30 autospiegels vernield. Uit onderzoek blijkt dat de vernielingen die op 30 september van het vorige jaar in Dommelen zijn gepleegd ook hun werk zijn. Er kwamen toen elf aangiften binnen van het vernielen van autospiegels. Met de verdachten wordt bekeken of er een schaderegeling kan komen.

Budel: Inbraak in een woning
Tussen zondagmiddag 13.00 en maandagmorgen 2.00 uur is ingebroken in een woning op de Nieuwstraat. De achterdeur is geforceerd. Uit de woning verdwenen sieraden.

Eersel: Alcohol
Maandagmorgen om 10.50 uur is op de Markt een 44-jarige automobilist uit Bergeijk aange-houden. De man had gedronken. Hij blies 0,90 pro mille. Bij onderzoek bleek dat hij een rijontzegging had. De man kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd. Zijn auto is veilig gesteld aan het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Autogordelcontrole
Maandagmorgen tussen 7.45 en 9.15 uur is op de Broekweg een autogordelcontrole gehou-den. Negentig automobilisten zijn gecontroleerd. Veertien daarvan kregen een proces-ver-baal voor het niet dragen van de autogordel.

Eindhoven: Beroving
Maandagmorgen rond 11.45 uur is een 28-jarige man uit Eindhoven op de Smalle Haven slachtoffer geworden van een beroving. Hij stond daar, met zijn gsm in de hand, bij zijn geparkeerde auto. Een onbekende man greep hem van achteren vast en drukte een mes op zijn keel. Direct daarop kwam een tweede man naar de Eindhovenaar gelopen. Hij riep: Vlug, vlug snel en greep de gsm uit de hand van het slachtoffer. Tevens voelde het slachtoffer dat zijn portemonnee uit zijn broekzak werd gehaald. Hierna liet de onbekende man de Eindhovenaar los. Vervolgens reden de mannen op een bromfiets weg richting Vestdijk. In de portemonnee zat 150 Euro en een pasje.

Eindhoven: Diefstal handtas
Maandagmiddag rond 13.00 uur is op het Winkelcentrum Woensel van een 72-jarige vrouw uit Eindhoven haar handtas gestolen. Daar plaatste zij haar fiets tegen een paal en deed hem op slot. Toen zij de handtas uit haar fietstas wilde pakken zag ze dat de fietstas openstond en dat de handtas verdwenen was. In de tas zat haar portemonnee met daarin diverse pasjes, persoonsbescheiden en 50 Euros.