Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 4-03-2002 3e Persbericht 4 maart 2002

Eindhoven: Mishandeling
Maandagmiddag rond 16.00 uur is in de Hoogstraat een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had ruzie gekregen met een 69-jarige Eindhovenaar over een parkeerplaats. De 30-jarige duwde tijdens de ruzie de 69-jarige opzettelijk tegen een paal waardoor het slachtoffer een flinke hoofdwond opliep. Hij moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. De verdachte is ingesloten.

Heeze: Hennepkwekerij ontmanteld
Zondagmorgen is in een garagebox aan de Nieuwendijk in Heeze een hennepkwekerij ontmanteld. De politie vond in de garagebox 830 hennepplanten. De apparatuur, onder meer 54 assimilatielampen, een schakelkast, afzuigapparatuur en een dakventilator werden in beslaggenomen. De planten zijn vernietigd. De elektriciteit ten behoeve van de kwekerij werd omgeleid. Het energiebedrijf heeft aangifte van diefstal van stroom gedaan. De politie van Cranendonck doet onderzoek naar de eigenaar/ exploitant van de hennepkwekerij.

Someren: Verkrachting
Een 20-jarige vrouw uit Someren heeft maandag bij de politie aangifte gedaan van verkrachting. Zij is op woensdag 20 februari jl. tussen 19.00 en 20.00 uur verkracht door een nog onbekende man. De vrouw werd op het Dellerpad in Someren, vlakbij het park, door de man van haar fiets getrokken en even later verkracht. Uit angst meldde de vrouw de verkrachting pas later bij de politie. De politie is een onderzoek gestart. De dader wordt ongeveer 30 jaar oud geschat. Hij droeg tijdens het feit een zwarte bivakmuts. Hij droeg een lange donkere jas tot op de enkels. Hij liep op lompeschoenen. De politie van Someren vraagt eventuele getuigen contact met haar op te nemen via tel. 0900 8844.

Helmond: Snelheidscontroles
Maandagmorgen tussen 8.30 en 10.45 uur is op de Lage Dijk in Helmond een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 1281 voertuigen. Daarvan reden er 119 te snel. De snelste reed 98 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.

Maandagmiddag tussen 13.15 en 15.30 uur controleerde de politie op de Rijpelbaan. Daar werd de snelheid van 1280 voertuigen gecontroleerd. Dat leverde 130 bekeuringen op. De snelste daarvan reed 145 km/u. Er is ter plaatse 70 km./u toegestaan.

Helmond: Verkeerscontrole
Maandagmiddag tussen 14.30 en 16.15 uur zijn tijdens een verkeerscontrole 39 automobilisten op de bon gegaan. Geen van hen droeg de verplichte autogordel. De politie voerde de controle, die werd gehouden op Oostende, uit met zeven agenten.

Helmond: Tasjesroof
Maandagavond om 19.00 uur is in het Ketsegangske een 79-jarige vrouw uit Helmond van haar handtas beroofd door twee jongens. De vrouw was te voet en liep richting Ameidepark. De twee jongens zaten op een fiets. De passagier sprong er af en griste de tas van de vrouw uit haar handen. In de tas zat enkel vier euro en persoonlijke papieren van het slachtoffer.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Maandagmiddag tussen 14.30 en 17.15 uur heeft de politie in de Dorpstraat een snelheidscontrole uitgevoerd. Er werden 1346 voertuigen gecontroleerd en daarvan reden er 129 te snel. In plaats van 50 km/u reed de snelste 73 km/u.