klik hier om backstage te contacteren

PERSBERICHT
21/02/2002

Hertog introduceert zuivelzacht

'Het eerste echte ijstoetje voor door de week'

IJs is het lekkerste en romigste toetje, maar een toetje voor door de week? Een doordeweeks toetje is fris en voelt licht. Tevens wil je je toetje of tussendoortje door de week direct eten, terwijl ijs dat rechtstreeks uit de vriezer komt nog veel te hard is. Daarom introduceert Hertog in maart 2002 ZuivelZacht. Hertog ZuivelZacht is gemaakt van verse roeryoghurt en is fris, romig en zacht van smaak. Wat absoluut nieuw is aan ZuivelZacht, is dat het ijs direct lepelbaar is vanuit de vriezer. ZuivelZacht is in 3 varianten verkrijgbaar: rood boomgaardfruit, geel boomgaardfruit en kiwi/groene appel. Een uniek toetje met het lekkere van ijs en het verantwoorde van zuivel. "Zo lekker is yoghurt nog nooit geweest".

Verse roeryoghurt en fruit
De verse roeryoghurt is de basis voor de 3 varianten van ZuivelZacht en geeft de unieke frisse, romige, zachte smaak aan het ijs. Door het fruit grof te pureren, proeft men ook de stukjes fruit in het ijs. Per variant is een andere puree van fruit gemengd door het ijs. In rood boomgaardfruit: aardbei, rode bes en framboos. Geel boomgaardfruit; appel, peer en perzik en bij kiwi/groene appel uiteraard een puree van kiwi en groene appel. ZuivelZacht zit vol met natuurlijke ingrediënten en is rijk aan vitamine B2, B12 en calcium.

Lepelbaar
Tegenwoordig draait alles om gemak. Gemak in de vorm van tijdsbesparing, maar vooral vereenvoudiging oftewel ongecompliceerdheid. We willen ongecompliceerd genieten en daarbij is lekker de randvoorwaarde. Tevens moet de verpakking makkelijk hanteerbaar zijn en willen we het product direct eten. ZuivelZacht is direct lepelbaar vanuit de vriezer
(*** -18°), immers bij een zuiveltoetje als tussendoortje of na het eten willen we het direct kunnen eten. Voortaan loop je naar de vriezer om je toetje te halen.

Verpakking
Hertog ZuivelZacht is verpakt in een handzame vierkante pot (450 ml) met een hersluitbare deksel. Hierdoor is Zuivelzacht makkelijk te eten en direct te lepelen vanuit de pot.

Prijs en verkrijgbaarheid
Hertog ZuivelZacht is verkrijgbaar vanaf week 10 2002 in het vriesvak van de supermarkt. De adviesprijs voor een pak ZuivelZacht á 450 ml bedraagt ¤ 1,85.


- Einde bericht -

Extra informatie

Algemeen
Met ZuivelZacht introduceert Hertog het eerste echte ijstoetje voor door de week. De frisse zachte smaak van de verse roeryoghurt geeft je het gevoel van de verantwoorde verwenning van een zuiveltoetje.

Trends
In deze tijd heeft gezond eten alles te maken met bewust eten. Bewust eten draait om de bewuste keuze. Je mag alles eten, verboden voedsel bestaat niet meer. Echter 'teveel' is niet goed. Balans en evenwicht speelt een belangrijke rol. Niet alleen in wat we eten maar ook hoe we eten. We zien dat er weer speciale gerechten zijn voor speciale gelegenheden. Door de week eten we niet minder lekker, maar kiezen we voor eenvoudiger en lichter en willen we vooral variëren op het bestaande en vertrouwde. Naast de rijst met roergebakken biefstukreepjes eten we een lekkere eigentijdse variatie op het klassieke zuiveltoetje.
Voor het ontbijt- en de lunchpatroon geldt meer een trend van individualisme. Ieder maakt voor zichzelf uit wat en wanneer hij eet. Ontbijtyoghurt wordt ook als 4-uurtje gegeten, terwijl een kwarktoetje ook als ontbijt gebruikt wordt. Dat maakt zuivelproducten zo aantrekkelijk. Met de introductie van ZuivelZacht speelt Hertog hierop in.

Van eigen bodem
We worden dagelijks overspoelt met zoveel informatie over voeding, dat we ons steeds meer vast gaan houden aan de 'lekkere' producten. Producten waar we de voordelen al jaren van kennen zoals zuivel, groente en fruit en ook de schijf van 5 is weer actueel. De behoefte aan veiligheid betekent dat de keuze op producten valt die bekend zijn, een focus op kwaliteit en smaak van het bekende. Protectionistisch worden we ook ten aanzien van producten van eigen bodem. Niet alleen omdat deze producten makkelijk traceerbaar zijn, de producten kunnen ook volgens de beste specificaties worden gemaakt. Hertog haalt de verse roeryoghurt uitsluitend bij dezelfde (Hollandse) boer vandaan. Hierdoor is er garantie op een constante kwaliteit en is er grip op de totale keten, van koe tot consument.

Ondersteuning
Hertog is overtuigd van de smaak en kwaliteit van ZuivelZacht en dat moet Nederland weten en proeven. Vanaf week 18 wordt de introductie ondersteund met een multimedia campagne (televisie, outdoor, en print in tijdschriften), gecombineerd met productdemonstraties in de supermarkten.