Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Amsterdam, 4 maart 2002

redactie@writersblock.net

WRITERS BLOCK MAGAZINE OPENT GROOTSE VERKIEZINGENSITE

Writers Block magazine lanceert 4 maart 2002 de verkiezingenspecial op http://www.writersblock.net/ De site zal vanaf heden tot en met de Tweede Kamerverkiezingen meerdere malen per week geupdate worden. Wat treft u in deze special aan? Wel, geen zeurderig non-nieuws als 'De Graaf rijdt in D66-waterfiets door Amsterdamse grachten' of 'Fortuyn biedt sigaren aan bejaarden in Tegelen'. In Writers Block magazine komen de burgers aan het woord waar de politici altijd zo vol van zijn (c.q. schieten).

NU IN WRITERS BLOCK MAGAZINE:


- STEMTEST
Na het succes in aanloop naar de verkiezingen van 1998 heeft de redactie opnieuw een zuiver feitelijke stemtest ontworpen. De test is gebaseerd op de verkiezingsprograms en zorgvuldig gewogen uitspraken en beloftes zoals gedaan in toespraken en interviews. Geen stemmingmakerij, slechts inhoud. Door het belang van verschillende politieke thema's - WAO, zorg, onderwijs, milieu, etc. - aan te geven en vervolgens bijbehorende stellingen te beoordelen, wordt een genuanceerd stemadvies gegenereerd. Een uitgebreide toelichting kan desgewenst per mail worden toegestuurd. Kortom, een test waaraan eenieder met enig parlementair verantwoordelijkheidsgevoel zich zou moeten onderwerpen alvorens het rode potlood ter hand te nemen.


- ZETELWEDSTRIJD
Voorspel de definitieve verkiezingsuitslag van de Tweede Kamerverkiezingen 2002 en win een jaarabonnement Vrij Nederland.


- KEN UW KAMERLEDEN
Test uw kennis van de huidige bezetting van de Tweede Kamer. Welk gezicht hoort bij welke naam en welke naam hoort bij welke partij? Bent u voldoende op de hoogte om een felbegeerde zetel in de hall of fame te bemachtigen? Het lijkt makkelijk, totdat u met de minder prominenten kamerleden geconfronteerd wordt.


- COLUMNS
De stem des volks - daar gaat het om - al zou je dat niet zeggen nu in de weken voor de verkiezingen de politici alle ruimte die ze kunnen krijgen, vollullen met mooie woorden en vage beloftes. In WB komt de gewone man/vrouw aan het woord. Dichters, consultants, economen, jongeren, werklozen, scenarioschrijvers, dramaturgen, journalisten van een nieuwe generatie, verpleegkundigen, logici: ze komen allemaal aan bod. Wekelijks zullen hun visies aan de lezer voorgelegd worden. Ook de lezer zelf wordt van harte geïnviteerd zijn mening kenbaar te maken.

BINNENKORT IN WRITERS BLOCK MAGAZINE:


- BIJDRAGEN VAN HUIDIGE TWEEDE KAMERLEDEN
Enkele van de huidige Tweede Kamerleden hielden vier jaar geleden voor de verkiezingen exclusief voor Writers Block een campagnedagboek bij. Een aantal van hen schrijft voor de komende verkiezingen opnieuw. Met onder meer: Bert Bakker (D66), André Rouvoet (ChristenUnie) en Wouter Bos (PvdA), thans geen Kamerlid maar staatssecretaris van financiën.

WB EIST HET HOOFD VAN
Tijdens de verkiezingen zullen er flinke kriebels ontstaan om bij tijd en wijle hemeltergend vervelende politici onder de guillotine te leggen. Sporadisch zal een pleidooi gehouden worden voor de figuurlijke toepassing van deze bijzondere strafmaat.

ARTIKELEN
Artikelen over onder meer de gevoerde campagnes en het daarbij gebruikte materiaal, `Who's hot and who's not' in de politiek en de campagnesongs.


- Tussentijdse ANALYSES van de campagnes, peilingen en de tussenstand van de ingevulde stemtesten.


Ingezonden persbericht