Ingezonden persbericht

Persbericht

Jantje Beton Collecte van start

spelen nog steeds van levensbelang

Vanaf vandaag wordt t/m zaterdag 9 maart door het hele land de Jantje Beton Collecte georganiseerd, een collecte voor het jeugdwerk waarbij 50% van de opbrengst bestemd is voor de deelnemende clubs. De andere helft van de opbrengst gaat naar projecten van Jantje Beton elders in het land. Het motto van de Jantje Beton Collecte 2002 is "Samen spelen is leren samenleven".

Jantje Beton staat voor kinderen en vrije tijd. Door kinderen alle ruimte en middelen te geven om in hun vrije tijd te spelen, biedt hij kinderen niet alleen het plezier van het moment, maar vooral ook het uitzicht om actief deel te kunnen nemen aan onze samenleving. Ervaringen en indrukken die kinderen opdoen met spelen, zijn ontzettend belangrijk voor hun ontplooiing als mens. Spelen is leren leven. Door kinderen samen te laten spelen leren ze sámenleven.

Al meer dan 30 jaar ontwikkelt en organiseert Jantje Beton projecten die gericht zijn op het realiseren van de doelstellingen. Ook stimuleert en ondersteunt Jantje Beton initiatieven van anderen en is daardoor zowel lokaal als landelijk geworteld in de samenleving. Door de rol als belangenbehartiger van kinderen en jongeren, functioneert Jantje Beton als brug tussen de belangen van kinderen en jongeren en die van de samenleving.

Het geld dat de deelnemende verenigingen en jeugdclubs ophalen met de Jantje Beton Collecte blijft voor een groot deel in de eigen gemeente en is bestemd voor de financiering van plaatselijke projecten en activiteiten. De Jantje Beton Collecte staat in principe open voor alle organisaties uit het vrijwilligersjeugdwerk. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op website www.jeugdfonds.nl of contact opnemen met Jantje Beton, telefoon (030) 242 72 65, e-mail info@jeugdfonds.nl.

Noot voor de pers/