Leefbaar Nederland

Uit: e-LN 3 maart 2002

De wekelijkse elektronische nieuwsbrief van Leefbaar Nederland

LEEFBAAR NEDERLAND OP 8 ZETELS

Volgens de laatste Politieke Barometer van het bureau Interview/NSS staat Leefbaar Nederland twee weken na het vertrek van lijsttrekker Pim Fortuyn op 8 zetels. LijstPimFortuyn haalt volgens deze peiling 13 zetels. Opvallend in deze peiling is het forse verlies van de PvdA: van 45 zetels nu naar 34 zetels in de peiling, een verlies van 11 zetels! De VVD staat op 28 zetels, een verlies van 10 zetels. Het CDA groeit voor het eerst in maanden en krijgt er twee zetels bij naar 31, dus volgens de peiling is het CDA nu de tweede partij van Nederland.

De terugval van Leefbaar Nederland na het vertrek van Pim Fortuyn was te verwachten. Zondag 10 maart a.s. is ons congres. Dan stellen we onze kandidatenlijst vast en kiezen wij een nieuwe lijsttrekker. Op maandag 11 maart gaan we hiermee de campagne in. Dan zullen we gedurende de verkiezingsmaanden alles op alles zetten om de stijgende lijn weer op te pakken. Leefbaar Nederland heeft op de weg naar het Binnenhof al voor vele hete vuren gestaan. We hebben ons er iedere keer doorheen gevochten. Dat zullen we ook deze keer weer doen.

Het gedachtegoed van Leefbaar Nederland leeft in het land. De mensen in het land hebben hun buik vol van acht jaar paars. Ondanks het feit dat het ons economisch nooit zo goed is gegaan hebben de gevestigde partijen de grote problemen met de veiligheid op straat, in de zorg, in het onderwijs, en met het asielbeleid niet kunnen oplossen, laat staan aanpakken.

Vlak voor de verkiezingen komen de partijen opeens weer met allerlei mooie woorden en strakke plannen. Het lijkt of ze allemaal in de oppositie hebben gezeten! Dankzij Leefbaar Nederland staan de problemen waar de mensen zich druk om maken eindelijk weer eens op de agenda. Kijk naar:
* Balkenende over de multiculturele samenleving;
* Dijkstal over de zorg;

* Melkert over de veiligheid;

Maar als we niet oppassen dan sluiten de gevestigde partijen zich na de verkiezingen weer doodleuk op in het torentje. Leefbaar Nederland zegt: het moet anders, het kan anders. Wij willen die problemen die de andere partijen jaren hebben laten liggen nu eens echt aanpakken. De gevestigde partijen hebben hun kansen gehad... en niet benut.