WNI start Belgisch weerbureau.

Diegem, Onder de naam WNI Belgium gaat op 1 maart aanstaande een nieuw Belgisch weerbureau van start. Vanuit Diegem, nabij Brussel, zal WNI Belgium weersinformatie aanbieden voor zowel bedrijven als particulieren. Het nieuwe weerbureau wil in samenwerking met het Belgische bedrijfsleven klantgerichte weersinformatie gaan verspreiden via bijvoorbeeld mobiele diensten en internet. Achter het kersverse weerbureau staat het Japanse WNI Weathernews Inc.

Met 750 werknemers verspreid over 15 landen is WNI Weathernews Inc. het grootste full-service weerbureau ter wereld. Het hoofdkantoor bevindt zich in Tokyo. Hiermee weet het Belgische bedrijf zich gesteund met financiële en technische middelen. Het Europese hoofdkantoor waar WNI Belgium deel vanuit zal maken, bevindt zich in Nederland, onder de naam Weerbureau HWS.

Manager Michaël Serrien van WNI Belgium ziet goede mogelijkheden om de Belgische markt van weersinformatie te kunnen voorzien: " 20% van alle handel is afhankelijk van het weer. Voor de ene bedrijfsactiviteit is de wind een risicofactor, voor andere bedrijven juist neerslag of mist. Daarom levert WNI Belgium voor veel verschillende bedrijfstakken specifieke pakketten met weersinformatie, waarin rekening zal worden gehouden met de wensen uit de markt." Aldus de heer Serrien. Voor particulieren zal weersinformatie ten behoeve van vooral sport en recreatie, verspreid worden via internet en mobiele diensten, zoals sms en i-mode.

Het is de intentie van WNI Weathernews Inc., om haar activiteiten uit te breiden naar alle landen van Europa. Met de start van WNI Belgium is de eerste stap in die richting gezet.

Bron: WNI
Internet: www.belga.be & www.newsaktuell.be

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met;


* Michaël Serrien, manager Tel +32 (0)2 - 719 00 75 GSM+32 (0)4 72 52 53 43
Eserrien@wni.be
www.wni.be


* Menno Bom, adjunct directeur.Tel +31 (0)35 - 603 90 03 GSM+31 (0)6 22 48 09 96
Ebom@weerbureau.nl
www.meteoplaza.nl

WNI Belgium, Lambroekstraat 5a, 1831 Diegem
T ( 02 719 00 75 F ( 02 719 00 77
E ( info@wni.be I ( http://www.wni.be