Partij van de Arbeid

Den Haag, 1 maart 2002



PvdA-delegatie met Wouter Bos bezoekt Nijmegen

Dinsdag 5 maart brengt de staatssecretaris van Financiën Wouter Bos met de PvdA kandidaat-kamerleden Roos Vermeij en Diederik Samsom een werkbezoek aan Nijmegen. Er wordt een bezoek gebracht aan jongerencentrum De Boerderij, de Nijmeegse digitale trapveldjes en basketbalvereniging Eiffeltowers. Ook zal staatssecretaris Bos een gastcollege geven bij studievereniging ISMUS.

Het bezoek begint om 14.00 uur in jongerencentrum De Boederij, Meijhorst 70-43 in stadsdeel Dukenburg. De komst van het jongerencentrum heeft bestaande overlast voor een groot deel teruggedrongen. Allochtone jongeren vertellen de PvdA-delegatie over hun aanpak.

Vervolgens duiken de PvdA-ers om 14.30 uur in de wereld van de ICT bij het digitale trapveldje van het wijkcentrum Meijhorst. Er wordt onder andere een half uur gechat op de website van PvdA Nijmegen. www.pvda-nijmegen.nl.

Om 15.45 uur geeft Wouter Bos college bij de Nijmeegse studievereniging voor Politicologie ISMUS. In zijn college zal Bos een vergelijking maken tussen de verschillende fiscale aspecten die in de landelijke verkiezingsprogramma's te vinden zijn. Het college vindt plaats op de campus van de universiteit van Nijmegen, Thomas van Aquinostraat 1, gebouw 1, zaal 6.

Om 18.00 uur sluit de Nijmeegse wethouder Paul Depla zich aan bij de PvdA-delegatie. Tijdens het bezoek aan basketbalverenig Eiffeltowers in Sporthal Horstacker, Horstacker 1401 wordt gesproken over de functie van de basketbalvereniging in de wijk. Ook zal worden gekeken of de PvdA-ers de bal in de basket weten te krijgen.



Partij van de Arbeid