Gemeente Roermond

Roermond, 1 maart 2002

ACTIE REGENTON 2002 VAN START

SPAAR GRATIS WATER IN EEN REGENTON!
Dit voorjaar houdt de gemeente Roermond opnieuw een Actie Regenton. Van 5 tot en met 22 maart a.s. kunnen inwoners van de gemeente Roermond een regenton en eventueel een standaard bestellen.

Waarom een Actie Regenton?
Verantwoord omgaan met water blijft nodig. Niet alleen komen er in Nederland steeds meer mensen bij, die in huis water verbruiken. Ook landbouw en industrie zijn grootverbruikers van grond- en oppervlaktewater. Door het kanaliseren van beken en rivieren en door de sterke groei van nieuwbouwwijken, waar het regenwater meteen naar het riool gaat, wordt water tegenwoordig versneld afgevoerd. Ons natte kikkerlandje droogt hierdoor uit! Een ander belangrijk argument om verantwoord met water om te blijven gaan, is dat het veel energie en investeringen vergt om water schoon te maken en te houden. Bovendien is de voorraad grondwater niet onuitputtelijk en is schoon en zoet water van levensbelang. Kortom, argumenten genoeg om bewust om te blijven springen met schoon drinkwater.

Regenwater in plaats van leidingwater
Door een regenton te plaatsen kan regenwater worden gebruikt in plaats van leidingwater. Regenwater is uitstekend te gebruiken in en om het huis. Regenwater gebruiken in plaats van leidingwater is minder belastend voor het milieu en ook nog eens goed voor uw portemonnee.
Water sparen voor een goed doel
De leverancier stelt voor iedere verkochte regenton ¤ 1,15 ter beschikking aan een goed doel. Door een regenton aan te schaffen, steunt u een project van Simavi in de Indiase deelstaat Tamil Nadu. Van het geld worden waterputten geslagen, riolering en latrines aangelegd en trainingen verzorgd in onderhoud en reparatie van de putten. Hopelijk kunnen door de Actie Regenton een aantal nieuwe waterputten geslagen worden.

Technische gegevens van de regenton en standaard
De gemeente Roermond biedt u een regenton aan met een inhoud van 168 liter. De regenton is donkergroen en gemaakt van recyclebaar kunststof. U betaalt voor deze regenton
¤ 31,75. De regenton wordt voor deze prijs geleverd inclusief een aftapkraan, een deksel met kind- en dierveilige sluiting en een regentonvulautomaat. Daarnaast kunt u bij de gemeente voor ¤ 13,60 een standaard aanschaffen om de regenton op te zetten. De leverancier geeft zowel op de regenton als op de standaard 5 jaar garantie.

Een regenton bestellen
U kunt een regenton en eventueel een standaard bestellen via een bestelbon. De bestelbon wordt gepubliceerd in extra uitgaven van de RoerMond-pagina op 5, 12 en 19 maart en in de buurtblaadjes Erf & Hof, Koekkoek, Neelder Nuuts en TV Toren in week 10 en 11.