Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-03-2002
Gewapende overval op Prenatal
Overvaller gefilmd door bewakingscamera`s.

Winkel doelwit van overvaller.

De winkel van Prenatal aan het Vredenburg in het centrum van Utrecht werd op donderdag 14 februari 2002, rond 10.00 uur, overvallen door een gewapende man. Bewakingsvideo`s in de binnenstad van Utrecht hebben beelden van de dader kunnen maken. Winkel doelwit van overvaller.

Overval.

Die ochtend waren 3 medewerkers in de zaak aanwezig toen de dader binnenkwam. Eén van de medewerkers was bezig met het labelen van kleding. Ze besteedde weinig aandacht aan de man, tot hij ineens vlak naast haar stond en een vuurwapen op haar richtte. De vrouw moest mee naar achteren. Halverwege de trap liep een collega ze tegemoet. Beide vrouwen moesten mee naar het kantoor, waar net de 3e collega uit kwam lopen. Ook zij moest mee. In het kantoor wilde de overvaller geld. De medewerkers moesten dit in een plastic tas van Prenatal stoppen. Vervolgens liet hij alledrie de vrouwen gekneveld achter en ging weg.

Aankomstroute.

De dader is via de Mariaplaats, de Mariastraat en de Lange Elisabethstraat naar de Prenatalwinkel aan het Vredenburg gelopen.

Vluchtroute.
De dader liep van de Lange Elisabethstraat linksaf de Bakkerstraat in. Daar ging hij rechtsaf naar de Oudegracht. Vanaf daar is niets meer bekend. Hij kan verder zijn gelopen, of heeft misschien een fiets genomen, of een ander vervoermiddel.
Mogelijke getuigen.
Tijdens de overval kwam een ouder echtpaar binnen. Mogelijk hadden zij niet door dat er een overval bezig was. De politie wil graag met dit echtpaar in contact komen. Net na de overval kwam een vrouw binnen die in de winkel een speen kocht. Er is aan haar gevraagd haar naam en adres achter te laten. Dit wilde zij niet, want ze zei niets gezien te hebben. Toch wil de politie ook met haar graag in contact komen.

Signalement dader.

man met lichtgetinte huidskleur;

cirva 25 jaar oud;

circa 1.85 meter lang;

normaal postuur;

donker haar;

bruine ogen;

zwarte volle wenkbrauwen;

hij droeg een zwarte baseball pet;

korte zwartleren jas met mogelijk een embleem op de linkermouw in dezelfde kleur als de jas;

grijze trui;

blauwe spijkerbroek;

donkere schoenen.

De politie vraagt.

Wie (her)kent de dader aan de hand van de videobeelden in combinatie met het gegeven signalement en mogelijk de plastic Prenatal tas?

Wie herkent zichzelf in de mogelijke getuigen of weet wie dit zijn?

Zijn er donderdag 14 februari, Valentijnsdag, rond 10.00 uur mensen in de Prenatal winkel aan het Vredenburg in Utrecht geweest, die zijn weggegaan omdat ze geen personeelsleden zagen?

Wie weet meer over de vluchtroute of het vervoermiddel van de dader?

Tips zijn welkom bij de recherche van district Paardenveld van de Politie Regio Utrecht, tel. 0900-8844 ( 0,14/minuut).