RABOBANK NEDERLAND

Nielsen Netratings: Rabobank in Europese Top-3 internetbanken

De website van de Rabobank (www.rabobank.nl) neemt met 833.767 unieke bezoekers in december vorig jaar de tweede plaats in in de lijst van meest bezochte banksites in Europa. De meest recente cijfers van het Amerikaanse onderzoeksbureau Nielsen Netratings (VNU) tonen dat aan. Alleen de site van de Zweedse FöreningsSparbanken moet de best bezochte banksite van Nederland voor laten gaan. Op de derde plaats volgt de Britse internetbank Egg.

Marc Cootjans, manager Direct Banking van Rabobank Nederland: 'Rabobank was in 1997 in Nederland de eerste die het mogelijk maakte om financiële zaken via het internet af te handelen. We zijn trots om nu tot de top-drie grootste internetbanken in Europa te horen. Helemaal als je bedenkt dat wij met de site alleen in het relatief kleine Nederland actief zijn.
Onze klanten werken graag met onze website, omdat de site goed is afgestemd op individuele wensen. Naast financiële zaken als betalen, sparen, beleggen, lenen, hypotheken en verzekeringen geeft de site ook persoonlijk advies over bijvoorbeeld pensioen, vermogensoverdracht, studerende kinderen, enzovoort. Deze diensten gecombineerd met onze online-samenwerking met sites als Vrouwonline, Zibb, Nobiles en Kamernet maken internetbankieren bij Rabobank handig en gemakkelijk - ook voor jongeren en studenten. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat we in 2002 onze koppositie in Nederland én Europa verder kunnen verstevigen.'