Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-03-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 11.45 u) Dinsdag, 5 maart 2002

District Heerlen

Heerlen; zakkenrollerij
Een 18-jarige vrouw uit Heerlen ontdekte afgelopen maandagmiddag bij het afrekenen in een winkel aan de Saroleastraat in Heerlen dat onbekenden haar beurs uit de rugzak hadden gestolen. In de beurs bevonden zich een geldbedrag van ongeveer Euro 2,50 en enkele bankpasjes. Het slachtoffer vermoedt dat de beurs ergens op het Stationsplein uit haar rugzak moet zijn gestolen. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan van zakkenrollerij.

Brunssum/Eygelshoven; ingebroken
Afgelopen maandagmorgen werd een inbraak ontdekt in een onderwijsinstelling aan de Kloosterstraat in Brunssum. Inbrekers zijn via de achterzijde het schoolpand binnengedrongen en hebben stereo-apparatuur gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.
Bewoners van een woning aan de Veldhofstraat in Eygelshoven ontdekten afgelopen maandagmorgen dat was ingebroken in de schuur. Daarbij hebben de inbrekers een hogedrukreiniger, een zaagmachine, een radio en een friteuse gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Nuth; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen maandagmiddag radarsnelheidscontroles gehouden op de Hunnecum en op de Valkenburgerweg in Nuth. Op de Hunnecum controleerde de politie totaal 623 voertuigbestuurders en op de Valkenburgerweg 605 voertuigbestuurders. Daarvan hebben op de Hunnecum 26 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden en op de Valkenburgerweg 79 voertuigbestuurders. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg op de Hunnecum 118 km p/u en op de Valkenburgerweg 79 km p/u.