Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 5-03-2002
1e Persbericht 5 maart 2002


Politieberichten

Eindhoven: Jeugdige bromfietser aanhouden
Maandagavond rond 20.40 uur is op het Hortapad een 15-jarige bromfietser uit Eindhoven aangehouden. Een politiesurveillance zag de bromfietser met passagier rijden over de Berlagelaan. Hij reed daar onverlicht met hoge snelheid. De 15-jarige bestuurder en zijn passagier droegen geen helm. De Eindhovenaar negeerde een stopteken en reed een brandgang in. Na een korte achtervolging is hij op het Hortapad aangetroffen. Bij controle bleek de bromfiets niet te zijn verzekerd. De bestuurder was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets is inbeslagge-nomen en veilig gesteld aan het politiebureau. Tegen verdachte en zijn 15-jarige passagier uit Eindhoven is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Alcohol
Dinsdagmorgen rond 3.55 uur is op de John F Kennedylaan een 39-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben. Bij controle blies de man 1,45 pro mille. De Eindhovenaar kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven:Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Maandagmiddag rond 16.55 uur is op de Pleintjes een 33-jarige man uit Bladel aange-houden. Toen hij daar een winkel verliet ging het poortalarm af. De man nam daar drie zagen, waarde 69 Euro, uit de winkel weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Bakel: Overval
Maandagavond rond 19.15 uur is een overval gepleegd op een winkel aan het St. Wilberts-plein. Een man van ongeveer 20 jaar oud kwam de winkel binnen, liep naar de kassa en eiste geld. Hij bedreigde daarbij de caissière met een mes. Zij gaf daarop geld aan de overvaller, die het in een plastic tas stopte en direct daarna de winkel verliet. De dader was een blanke jongeman, tussen de 1.70 en 1.80 m. groot. Hij had kort blond krullend haar en was gekleed in een donkerblauwe jas met een donkerkleurige spijkerbroek.

Best: Verdachte belediging aangehouden
Maandagavond om 20.15 uur is op Frans Halsstraat een 21-jarige man uit Best aangehou-den. Een agent sprak daar een groep jongeren aan, omdat een van hen luidruchtig met zijn auto wegreed. De 21-jarige Bestenaar nam dat niet en voegde zeer onwelvoeglijke taal naar de agent. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Middelbeers: Inbraak in een woning
Maandag tussen 13.30 en 19.45 uur is ingebroken in een woning op de Klokkenmaker. Aan de achterzijde is een deurslot geforceerd. Uit de woning wordt een stereo, een video en gsm vermist.

Deurne: Inbraak in een bedrijf
Tussen maandagmiddag 17.30 en dinsdagmorgen 5.35 uur is ingebroken in een bedrijf op de Dubloen. Aan de voorzijde is een ruit vernield. Uit het pand verdween een computer met toebehoren.

Valkenswaard: Diefstal auto
Dinsdagmorgen tussen 0.30 en 0.45 uur is vanaf de Klaproosstraat een zwarte personen-auto, Volkswagen Golf CL, kenteken FV-PD-98, gestolen.

Waalre: Aanrijding met gewonden
Dinsdagmorgen rond 7.00 uur raakte bij een aanrijding op de Heikantstraat een 18-jarige fietser uit Everdingen en een 23-jarige bromfietser uit Valkenswaard gewond. De fietser fietste daar aan de verkeerde zijde van de weg op het fietspad richting Valkenswaard. Hij voerde geen verlichting. Uit tegenovergestelde richting kwam de bromfietser gereden. De bromfietser zag de fietser te laat, een aanrijding was het gevolg. Beiden zijn met verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het MMC te Veldhoven.