NEBASNSG


Hiswa-bezoekers brengen Access Dinghies bijeen!

HISWA-bezoekers kochten in totaal bijna 1300 loten voor de aanschaf van een aantal Access Dinghies voor het watersportcentrum Robinson Crusoe in de Loosdrechtse Plassen. Daar de bezoekers bovendien een bedrag van 450 Euro aan giften doneerden, kunnen er maar liefst twee Access Dinghies worden aangeschaft.
NebasNsg bedankt hierbij alle lotenkopers en giftgevers die het mogelijk maken dat honderden mensen met een beperking komend seizoen op Robinson Crusoe zelfstandig in deze simpele en stabiele zeilboot kunnen varen. Het is GRANDIOOS!

Actie voor Access Dinghies op HISWA 2002
NebasNsg-vrijwilligers verkochten loten rondom de gesponsorde NebasNsg-stand, tijdens demonstraties in de haven en na lezingen van het DOMANI-team over hun bevindingen tijdens de Atlantic Rowing Race. Helaas waren de weersomstandigheden tijdens de dagelijkse demonstraties niet optimaal, maar allen die in de boot zijn gestapt, waren enthousiast. De Access Dinghy bleek een boot voor iedereen: voor jong en oud, voor mensen zonder en met een beperking.

Dagprijswinnaars
Lotenkopers maakten ook nog kans op het winnen van de dagprijs: een Gill-zeilpak.
Dagelijks vond de trekking hiervan in de Zeilen Jachtclub plaats. De dagprijswinnaars zijn:
Dinsdag 26 februari : B. Postma uit Zwolle Woensdag 27 februari : A. Brouwer uit Benschop Donderdag 28 februari : F.J.P. Berk uit Den Haag Vrijdag 01 maart : B. Pluimers uit Amersfoort Zaterdag 02 maart : L. Kalf uit Noordwijkerhout Zondag 03 maart : Hanneke en Wendy uit Uithoorn

Wat doet de afdeling watersportaccommodaties?
De afdeling watersportaccommodaties biedt mensen met een beperking de mogelijkheid om te zeilen op de catamaran Zonnetij en de tweemastklipper Lutgerdina en te zeilen, kanoën, roeien, windsurfen en waterskiën vanaf het watersportcentrum Robinson Crusoe. Alle accommodaties zijn rolstoeltoegankelijk en er kan gebruik worden gemaakt van aangepast vaarmateriaal. Bemanningsleden, deelnemers en vrijwilligers zorgen gezamenlijk voor het reilen en zeilen tijdens het varen. De activiteiten vinden sinds mei 1977 plaats. Het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten is de fondsenwerver.

Ter publicatie: maart 2002

Noot voor de redactie,