Ingezonden persbericht

Framfab Nederland en IDL ontvangen Europese subsidie voor vervolgproject PortofRotterdam.com
Tweede fase richt zich op optimalisatie vindbaarheid MKB

Amsterdam, 5 maart 2002 - Internetbureau Framfab Nederland en haar Engelse partner IDL (Interaction Design Ltd.) ontvangen een subsidie van 400.000 euro van de Europese Commissie. Deze subsidie zal worden gebruikt voor de tweede ontwikkelingsfase van het webportal van de Rotterdamse haven, www.PortofRotterdam.com. Framfab en IDL hebben, in nauwe samenwerking met PortofRotterdam.com, het gehele traject van de subsidieaanvraag uitgevoerd en begeleid. De tweede fase zal bestaan uit een optimalisatie van de vindbaarheid van de 11.000 midden- en kleinbedrijven die aan de haven zijn verbonden.

Doel van de webportal www.PortofRotterdam.com is een bijdrage te leveren aan de internationale concurrentiepositie van de Rotterdamse haven. Het aanbieden van actuele en relevante informatie over havengerelateerde activiteiten en aanbieders van gespecialiseerde diensten speelt daarbij een belangrijke rol. In de eerste fase van het project realiseerde Framfab de webportal. In de tweede fase worden onder meer geavanceerde zoekmogelijkheden en gebruikersvriendelijke interfaces toegevoegd. Voor de bedrijven in de haven betekent dit, dat ze makkelijker gevonden kunnen worden door klanten en prospects.

"Deze subsidie brengt ons weer een stap dichter bij onze missie om dé centrale on line informatiebron van en voor de haven te zijn", aldus Cor Schagen, projectmanager van PortofRotterdam.com. Door vernieuwende on line mogelijkheden kunnen we concrete toegevoegde waarde bieden aan de bedrijven in de Rotterdamse haven, die vaak zelf niet de middelen hiervoor hebben. Doordat Framfab Nederland al sinds 1999 onze partner is en ons door en door kent, was zij als geen ander in staat om de subsidieaanvraag voor ons te verzorgen. Hierdoor kunnen we ook in dit project als volwaardige partners samenwerken."

"Uit het verlenen van deze subsidie blijkt dat de Europese Commissie hecht aan een goede, gestructureerde informatievoorziening vanuit het MKB", zegt Edwin Stokvis, Branch Director E-Solutions van Framfab Nederland. "Samen met PortofRotterdam.com en onze Engelse partner IDL hebben we een plan opgesteld hoe we dit voor de bedrijven in de haven kunnen bereiken. Onze eerdere ervaring met PortofRotterdam.com en onze kennis van efficiënte internetoplossingen was daarbij essentiëel."

Over Framfab Nederland
Framfab Nederland is één van de grootste internetbureaus van Nederland. Het bureau is een specialist op het gebied van interactieve communicatie. Framfab Nederland maakt deel uit van het internationale netwerk van Framfab, dat in 1995 werd opgericht en aan de beurs van Stockholm (Zweden) is genoteerd. Framfab heeft vestigingen in Frankrijk, Denemarken, Duitsland, Zweden en Nederland. In Europa werken er zo'n 650 mensen bij Framfab. Hiermee behoort Framfab tot de grootste internetbureaus in Europa. De drie vestigingen van Framfab Nederland bevinden zich in Amsterdam (twee) en in Rotterdam. Hier vormen ongeveer 100 internetprofessionals een uitgebalanceerd multidisciplinair kennisnetwerk dat interactieve concepten en oplossingen ontwikkelt. Framfab Nederland werkt onder andere voor Vodafone, ENECO Energie, de gemeente Amsterdam, het Ministerie van Justitie, Unilever, Philips en World Press Photo.