Gemeente Den Haag

Home-> Actuele berichten-> Persberichten->
2002-02-05: Muziekregeling Scheveningen weer actueel

De Muziekregeling Scheveningen, kortweg MRS, is met ingang van het nieuwe strandseizoen weer van kracht. Dit betekent dat burgers, die last hebben van horeca-ondernemers die de geluidsvoorschriften overtreden, via een centraal telefoonnummer hun klacht kunnen melden. Stadsbeheer zal -evenals vorige jaren- samen met de Politie (preventief) toezien op naleving van de voorschriften.

Klachtentelefoon
Het speciale telefoonnummer 353 6777, is tot het eind van het strandseizoen, 24 uur per dag bereikbaar voor het melden van overlast in de kuststrook en rond het Gevers Deynootplein. De burger spreekt zijn melding in op een bandje, waarna de dienstdoende medewerker geluidsonderzoek gaat doen.

Maatregelen
Ondernemers die de geluidsvoorschriften overtreden, krijgen te maken met handhavingsmaatregelen. Bij de eerste overtreding maakt de politie procesverbaal op en krijgt de ondernemer een bestuurlijke dwangsom opgelegd. Bij een vervolgovertreding betaalt de ondernemer daadwerkelijk de (in eerste instantie opgelegde) dwangsom en krijgt hij opnieuw een procesverbaal.

Uitzondering MRS
De MRS geldt niet als de twee grote muziekevenementen Swinging Scheveningen (19, 20, 21 juli) en Tropical Festival Scheveningen (9, 10 en 11 augustus) plaatsvinden. Tijdens deze evenementen zijn de toelaatbare geluidsniveaus op vrijdag en zaterdag tot 24.00 uur en op zondag tot 20.00 uur voor alle bedrijven gelijk aan de norm uit de te verlenen vergunning. Deze is naar verwachting 75dB(A).

5 maart 2002

last update: 5 maart 2002 ;pag.: 11544; auteur: 112;cat.: 17 Uw