Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 5-03-2002 2e Persbericht van dinsdag 5 maart 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Dinsdagmiddag om 12.00 uur is op het Kastelenplein een 35-jarige automobilist uit Bergeijk aangehouden. Bij controle bleek de auto niet te zijn verzekerd en de APK vervallen. Tevens bleek de man een rijbevoegdheid ontzegging voor motorvoertuigen te hebben. De auto is veiliggesteld aan het politiebureau. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de 64-jarige vader van de verdachte, eigenaar van de auto, toestemming aan de Bergeijkenaar had gegeven om de auto te gebruiken. Het was de vader bekend dat zijn zoon een rijbevoegdheid ontzegging had. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De 64-jarige Eindhovenaar kreeg een proces-verbaal terzake het laten rijden met de auto.

Helmond: Verdachte winkeldiefstal aangehouden
Dinsdagmorgen rond 10.05 uur is op het Gerardusplein een 40-jarige Pool aangehouden. De man nam daar uit een winkel scheerzeep, deodorant en een pak koffie, waarde 8.03, weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het politie-bureau.

Helmond: Hennepkwekerij
De politie heeft dinsdagmorgen rond 10.10 uur een hennepkwekerij aangetroffen op de zol-der van een woning aan de Van Brusselstraat. De 96 planten en de daarbij behorende appa-ratuur is inbeslaggenomen en afgevoerd. De stroom werd illegaal afgetapt. Tegen de 38-jarige bewoonster zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontrole
Dinsdagmiddag tussen 13.05 en 14.30 uur is op de Deurneseweg een snelheidscontrole gehouden. 917 voertuigen zijn gecontroleerd. 11 daarvan reden sneller dan 70 km/u. Zij kregen een proces-verbaal.

Son: Verdachte mishandeling aangehouden
Dinsdagmorgen rond 11.10 uur is in een bedrijf op de 7600 een 20-jarige man uit Best aan-gehouden. Hij had daar een 25-jarige man uit Nuenen mishandeld. Zij kregen onenigheid over het gebruik van een heftruck. Daarbij gaf de Bestenaar een flinke kopstoot aan de Nuenenaar. De Nuenenaar raakte gewond aan zijn neus en heeft zich onder doktersbehan-deling gesteld. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Diefstal uit een woning
Maandag tussen 8.30 en 15.00 uur zijn uit een woning op de Den Binnen enkele pasjes, geld en een laptop gestolen. Onbekend hoe men de woning binnenkwam.