Ingezonden persbericht

Persbericht

HANDSFREE BELLEN VERPLICHT
ICT Telecom ondersteunt campagne

De campagne handsfree bellen, die actief door ICTTelecom is ondersteund heeft onvoldoende resultaat gehad. Daarom wordt de nieuwe door V&W aangekondigde campagne "handsfree bellen, niks aan de hand, versterkt met een stok achter de deur. Per 30 maart aanstaande zal het verbod op handmatig bellen tijdens het besturen van een motorvoertuig, invalidenvoertuig of bromfiets van kracht worden.

Volgens schattingen van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) vallen per jaar door het belgedrag enkele tientallen doden en honderden gewonden. Hoewel deze cijfers zeker niet ondubbelzinnig aan het bellen kunnen worden toegeschreven, ook radio's, kaartlezen e.d. veroorzaken gevaarlijke situaties, ondersteunt ICT Telecom het verbod tot handsfree bellen. De verkeersveiligheid is zeker gediend bij handsfree bellen tijdens het rijden. Het verbod richt zich op het vasthouden van de telefoon en niet op het bellen zelf, Het in de hand houden is immer eenvoudiger te constateren door de politie. Overigens hoeft er dan nog niet werkelijk gebeld te worden. Er mag wel gebruik worden gemaakt van car-kits en zogenaamde oortelefoontjes. De meest veilige methode blijft om gebruik te maken van zogenaamde voice-commandsystemen of, nog veiliger, te bellen terwijl men niet actief deelneemt aan het verkeer en even de auto aan de kant zet. Immers, niet alleen de handeling van het bellen, ook het gesprek zelf kan de aandacht van het verkeer afleiden Op overtreding van het verbod staat volgens V&W een boete van 138 Euro. Daarnaast kan de telefoon in beslag worden genomen.

Het zal vaak (afhankelijk van de door de gebruiker gekozen oplossing) goedkoper en zeker veiliger zijn, vroegtijdig een handsfree oplossing te kiezen De leden van ICT Telecom zijn nu al volledig voorbereid op deze verplichting en hebben handsfree apparatuur in ruime mate beschikbaar voor de markt. In gespecialiseerde inbouwbedrijven maar ook in vrijwel alle telefoonwinkels zijn voor alle mobiele telefoons carkits en oortelefoontjes in een ruim assortiment verkrijgbaar.

ICT Telecom
Postbus 401, 3440 AK Woerden
Pompmolenlaan 10a, 3447 GK Woerden
Tel: 0348 49 36 35
Fax: 0348 48 22 88
Website: www.icttelecommunicatie.nl
E-mail: info@icttelecommunicatie.nl