Gemeente Enschede

Langdurig werklozen ingezet in wederopbouwgebied
Enschede, 5 maart 2002

De aannemers die in het wederopbouwgebied bezig zijn krijgen er extra handen bij. Vanaf dinsdag gaan namelijk zeven mensen aan de slag om het terrein netjes te houden. De zes mannen en hun voorman worden bijvoorbeeld ingezet om zwerf- en bouwpuin te verwijderen en andere hand- en spandiensten te verrichten.

Het gaat hierbij om reguliere banen. De mensen zijn aangesteld voor in ieder geval twee jaar, met mogelijkheid tot verlenging van nog eens twee jaar. Werkgever van de mensen is de Stichting Surplus. Niet alleen aannemers kunnen aanspraak maken op de extra capaciteit. Ook de terugkerende bewoners kunnen de mensen vragen voor kleine klusjes in huis. Het merendeel van de mensen die in dit project aan het werk gaan hebben zelf in het rampgebied gewoond.

Surplus is een stichting die zich bezighoudt met allerlei werkgelegenheids-projecten, op verschillende gebieden. Langdurig werklozen worden bijvoorbeeld geselecteerd en opgeleid als buurtconcierge. Opdrachtgever voor dit project in Roombeek is de gemeente. Daarom zal wethouder R. Bleker dinsdag het officiële startsein geven voor de inzet van de zeven mensen in het wederopbouwgebied.


---