FNV

Akkoord bij Radeko in Holwerd
Regio Noord - groningen@vc.fnv.nl

FNV Bondgenoten streeft bij de grotere bedrijven in de metaalnijverheid naar afspraken over bedrijfsloontabellen. Deze afspraken sluiten aan op de CAO en regelen eenduidigheid in de beloning. Bestuurder Anne van Dijk van FNV Bondgenoten meldt dat bij http://www.vmrg.com/bedrijf.asp?bedr=86 (Radeko) in Holwerd overeenstemming is bereikt. De overeengekomen loontabel heeft een uitloop tot 15% boven de CAO.

Unaniem akkoord
Bij het metaalnijverheidsbedrijf Radeko te Holwerd (circa 70 werknemers) is na een tijd van intensief onderhandelen overeenstemming over een bedrijfsloontabel bereikt. Die bedrijfsloontabel regelt dat er eenduidig boven CAO betaald wordt. De loontabel eindigt op 15% boven CAO. Er wordt ook een beoordelingssysteem ingevoerd in overleg met de OR. De loongevolgen hiervan zijn vastgelegd in de overeenkomst met de vakbonden (bij beneden normaal functioneren 1 functiejaar in 2 jaar; bij normaal functioneren 1 functiejaar per jaar en bij bovennormaal 2 functiejaren per jaar). De leden van de vakbonden zijn unaniem akkoord gegaan met de overeenkomst.

Grotere bedrijven
De vakbond streeft bij grotere bedrijven in de metaalnijverheid naar bedrijfsloontabellen die aansluiten op de CAO en die eenduidigheid in de beloning regelen. Zo zijn er ook tabellen bij Westermann installatietechniek Leeuwarden; GTI bedrijven; Feenstra verwarming bedrijven; v.d. Ploeg Leeuwarden; v.d. Heide Kollum en Imtech bedrijven in Noord-Nederland.

Nadere informatie
A.P. van Dijk bestuurder FNV Bondgenoten Metaal&Techniek Telefoon: 050-3631104.
annedijk@bg.fnv.nl (E-mail)

Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/noord.