Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 5-03-2002
berichten van dinsdag

Martin Panman 0651611628

Auto in de sloot

Assen Vanmorgen verloor een 46 jarige bestuurder uit Bovensmilde de macht over het stuur van zijn auto. De automobilist kwam met de wielen van zijn auto in de rechter berm terecht. Om uit de berm te komen stuurde hij te sterk naar links en kwam uiteindelijk in de linker berm terecht. Hij reed tussen 2 bomen door en kwam op de zijkant in een sloot tot stilstand. De man is gewond met een ambulance over gebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. Zijn auto is total loss.

Auto in sloot

DE PUNT Op de N34 bij De Punt verloor vanmorgen een 22 jarige automobilist uit Stadskanaal de macht over het stuur van zijn auto. De man lette even niet op en kwam met de rechterwielen in de berm. Hij verloor de controle over zijn auto en belandde met zijn auto in de sloot aan de rechterkant van de weg. De bestuurder werd niet gewond. Door een bergingsbedrijf werd de auto uit de sloot getakeld.

Bromfietser rijdt door

HOOGEVEEN Vanmorgen fietste een 16 jarige inwoner van Hoogeveen op de Industrieweg in Hoogeveen. Bij de kruising van de Industrieweg met de Brinkstraat werd de jongeman aangereden door een bromfiets. Deze bestuurder reed over de Brinkstraat tegen het verkeer in. Hij raakte het voorwiel van de fietser, waardoor deze viel en licht gewond werd. De bromfietsbestuurder stopte niet maar reed door. De politie stelt een verder onderzoek in.

Man in toilet

EMMEN Een 29 jarige man uit Emmen deed vanmorgen aangifte bij de politie van inklimming in zijn toilet. De man wilde vanmorgen naar het toilet van zijn woning aan de Hoofdstraat. Hij zag echter dat de toiletdeur afgesloten was. Met een mes kon hij echter het slot openen. Tot zijn schrik zag hij een negroide man in het toiletraam hangen. De man was ongeveer 20 jaar oud droeg een donker rode muts en een rode geblokte trui. De man wurmde zich door het raampje (30x30) naar buiten en vluchtte. De politie stelt een verder onderzoek in.

Autos in brand

FLUITENBERG In Fluitenberg vloog maandagavond een personenauto in brand. De auto had juist een nieuwe motor gekregen. Na een proefrit met de monteur van de garage bleek alles in orde te zijn. Toen de 35 jarige eigenaar zijn auto op de oprit naar zijn woning aan de Tippe in Fluitenberg plaatse bleek de auto na een poosje in brand te staan. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat de auto voor een groot deel uitbrandde.

KLAZIENAVEEN In Klazienaveen vloog maandagavond ook een auto in brand. Een 41 jarige automobilist uit Klazienaveen reed met zijn auto over de Planeet. Daar ontdekte de bestuurder dat er vlammen achter uit de auto kwamen. Hij zette de auto aan de kant en belde de brandweer. Deze kon echter niet voorkomen dat de auto uitbrandde.

PATERSWOLDE Voor een woning aan de Anemoon begon vannacht spontaan een auto te branden. De 59 jarige eigenaar had de vorige dag de auto geparkeerd en ontdekte vannacht dat de auto in brand stond. Omdat de auto dicht bij andere autos stond liepen twee daarvan ook brandschade op. Ook in dit geval bluste de brandweer de brand en kon erger voorkomen.

Afgewerkte olie

Meppel Een getuige zag vannacht tegen 0.10 uur dat een bestuurder van een auto op een invaliedenparkeerplaats aan de Grote Akkerstraat in Meppel een zwarte jerrycan uit de auto zette. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in. Het blijkt dat het vermoedelijk om afgewerkte olie gaat. Een onderzoek naar de bestuurder wordt ingesteld.