Binnen- en Buitenshuis 2002: totaalbeurs voor wonen en tuinieren Exposanten brengen primeurs mee naar de beurs

Rotterdam, 26 februari 2002 - Van 5 tot en met 10 maart wordt in het Rotterdamse Ahoy' Expo Center de Binnen- & Buitenshuis 2002 gehouden. Deze totaalbeurs op het gebied van interieur en tuin, inspireert, adviseert en laat vooral heel veel mogelijkheden zien. Een beurs vol geuren en kleuren, en dat begint al bij binnenkomst. Vanaf de entree komen de bezoekers onmiddellijk in de sfeer van de beurs. De ruime hal wordt gedecoreerd met primeurs, nieuwigheidjes en bijzondere planten die de exposanten willen tonen. Met recht komen de geuren van het voorjaar en de kleuren van nieuwe collecties de bezoeker tegemoet.

Integratie van beide sferen is steeds beter mogelijk dankzij het royale aanbod van meubelen en accessoires die zowel in huis als in de tuin gebruikt worden. Zo komen teakhouten stoelen en tafels, prachtig aardewerk, planten in fraaie potten zowel in huis als daarbuiten goed tot hun recht. De beurs geeft de bezoeker ook een uitgebreide kijk op keukens, sanitaire meubels en bijbehorende accessoires.

Noviteiten
Zoals elk jaar kent de beurs weer tal van noviteiten op het gebied van wonen en tuinieren. Eén daarvan is de mobiele keuken voor in de tuin. Het basisprincipe van dit toestel is eenvoudig. Het bestaat uit een roestvrijstalen standaard op wieltjes en daaraan zitten allerlei kook-, bak-, en braadmogelijkheden. Voor hen die uitgekeken zijn op de barbecue, kan er nu op warme zomermaanden op de mobiele keuken ook buiten gekookt, gestoofd, gegrild, gebakken of gestoomd worden.

Transparante boekenkast
De eigentijdse meubellijn van Galerie Ecce is voortdurend in ontwikkeling. Eén van de nieuwe ontwerpen is de transparante boekenkast, uitgevoerd in massief bamboe en RVS. Daarnaast presenteren zij vernieuwende verlichting zoals 'vloeibare' en 'zwevende' lampen.
Een andere trendy en originele meubelaanbieder is Jackar. Zij gaan uit van een principe dat zij hun ontwerp slechts eenmaal uitgeven. In hun ontwerpen van keukens maken zij onder meer gebruik van kerkdeuren waarvan de panelen bestaan uit bijbeltjes. Voor de schouw maken ze gebruik van historische binnen- en buitenornamenten en voor de vloer verwerken ze oude plavuizen met een -naar eigen wens- ontworpen keukentafel. Naast de woonkamer en keuken hebben zij ook voor het toilet en de badkamer originele ontwerpen.

Geluidsboxen van 14 karaats goud
Wibi Soerjadi heeft ze onder meer in goud, Emmy Verhey heeft ze ook en Andre van Duin heeft ze in roestvrij staal. Ze hebben al jaren de geluidsboxen van The Pied Piper. De producent van deze topkwaliteit geluidsboxen maakt de ombouw in elk mogelijk materiaal dat beschikbaar is. Twee voorwaarden in acht genomen: het materiaal moet stevig genoeg zijn om de vorm te behouden en het materiaal mag niet poreus zijn. De techniek van deze boxen steunt op twee principes. Ten eerste: de luidsprekermembranen moeten vrij kunnen bewegen, zowel naar voren als naar achteren. Ten tweede: luidsprekermembranen moeten in één vlak liggen, zodat de frequenties op hetzelfde moment ons oor bereiken. Om dit te bewijzen nemen zij een paar 14-karaats gouden boxen mee naar de beurs. Voor ruim EUR 9.000,- kan de bezoeker ze meenemen naar huis.

Workshops
Bezoekers die zelf aan de slag willen, kunnen terecht op het workshopplein. Hier laten verschillende exposanten zien hoe een interieur of tuin met decoratieve technieken kan worden aangekleed. Deelnemers kunnen onder meer kennis maken met de frescotechniek en leren onder meer decoratieve torso's en 3D sculpturen maken.
Verder leert de creatieve bezoeker ook naar eigen stijl en inzicht windlichten maken met reliëfverf, glas- of porseleinverf. Ook het werken met groen en bloemen komt op het plein aan bod. Bezoekers die hieraan meedoen nemen een stukje voorjaar mee naar huis.

Openingstijden
De beurs is geopend van dinsdag 5 maart tot en met zondag 10 maart 2002. Openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 22.30 uur. Op zaterdag en zondag is de beurs geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt EUR 8,-, voor kinderen EUR 4,- Mensen met een reductiekaart en Pas 65+ houders betalen EUR 6,50. Een gezinskaart voor twee volwassenen en twee kinderen kost EUR 20,-. Voor meer informatie over Binnen- & Buitenshuis 2002 kunt u bellen met de organisatie
010-2425310 of via de site http://www.binnen-buitenshuis.nl.

Organisatie
Binnen-& Buitenshuis 2002 wordt georganiseerd door RTB Beurzen. Naast deze beurs is RTB Beurzen ook verantwoordelijk Visma (van 20 tot en met 24 maart), de grootste hengelsportbeurs van Europa. In het najaar treft u in Ahoy' Rotterdam de beurzen Femina (4-13 oktober) en SkiHappyInn (17-20 oktober). Verder organiseert RTB Beurzen ook de vakbeurzen View en Hout.
---

---