Nederlandse Vereniging van journalisten

Prijsuitreiking Zilveren Camera 9 maart

Marco Okhuizen gehuldigd

Marco Okhuizen kan op zaterdag 9 maart voor het eerst De Zilveren Camera vasthouden en voor een jaar mee naar huis nemen. Okhuizen is de maker van de winnende foto waarop een slachtoffer van de brand in Volendam is afgebeeld. Jerry Lampen ontvangt als Fotojournalist van het Jaar op dezelfde dag een bronzen beeldje. Hij is tevens winnaar van de Fujifilm Dutch Photo Press Award. Mark van der Zouw wordt gehuldigd als winnaar is van de Canonprijs, de prijs voor jonge fotojournalisten.
Tijdens het officiële deel van de prijsuitreiking zullen alle prijswinnende foto's worden geprojecteerd. Aan het eind van het officiële gedeelte wordt de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt. Het Rotterdamse publiek stemde via het Rotterdams Dagblad dat alle 1e prijswinnende foto's publiceerde. De rest van Nederland kon op de website www.zilverencamera.nl een stem op hun favoriete winnende foto uitbrengen.

Wipneus en Pim
Het Zilveren Camerafeest en de officiële prijsuitreiking worden gehouden in Calypso, Mauritsweg 5 in Rotterdam, in de buurt van het Centraal Station en De Doelen. Vanaf 20.00 uur is de zaal open. De prijsuitreiking begint om 21.00 uur. Na het officiële gedeelte dat om 22.00 uur is afgelopen, start een digitale projectie van alle winnende foto's in de filmzaal en is de vloer voor Wipneus en Pim. Vroeger bezoekers kunnen het Zilveren Camera-arrangement te gebruiken; een Italiaans georiënteerd menu van de chefkok van Calypso Restaurant voor 12,50 euro.
Let op: Het Zilveren Cameraboek 2001 wordt tegen inlevering van de uitnodigingskaart door het Algemeen Dagblad aangeboden.