Korps: Groningen, plaats: Diverse 9-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
zaterdag 9 maart 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: mishandeling
In een café aan de Grote Markt heeft de politie vrijdagmiddag een 19-jarige Groninger aangehouden. De man had woorden gekregen met een andere bezoeker van het café en deze vervolgens op zijn gezicht geslagen. Hierna vluchtte de verdachte de straat op waar hij door snel aanwezige agenten koin worden opgeopakt. Het slachtoffer liep door de vechtpartij een barstwond in zijn gezicht op. De verdachte is aan het politiebureau gehoord en hij kreeg een boete van 250 Euro opgelegd.

Groningen: diefstal cartridge
De politie heeft bij een supermarkt aan de Diamantlaan vrijdagmiddag een 25-jarige en 17-jarige man uit Winsum aangehouden. De beide mannen bleken in de loop van de middag bij een kantoorhandel aan de Vechtstraat diverse printercartridges te hebben weggenomen. Een medewerker had de diefstal gezien, maar kon de daders niet pakken. Toen dezelfde medewerker aan het eind van de middag de daders in het winkelcentrum zag lopen, waarschuwde hij de politie, die de mannen kon oppakken. De verdachten werden voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: alcohol
Op diverse plaatsen in de provincie werden meerdere bestuurders op vrijdagavond en nacht gecontroleerd op alcohol gebruik. Op de Spilsluizen werd een 29-jarige brombakfiets bestuurder aangehouden. De man reed aan de verkeerde kant van de weg en in verboden richting over de Spilsluizen. Nadat de man een blaastest had afgelegd bleek dat hij
1.7 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een forse boete. Ook een 49-jarige Stadjer liep een boete op. Hij bleek al slingerend met zijn snorfiets over het Emmaviaduct te rijden. Bij controle bleek dat de man bijna 2 promille in zijn bloed had. In de Munnikeholm kreeg een 21-jarige man uit Drachten een boete voor 0.9 promille. Ook in Vierhuizen werd een bromfietser van de weg gehaald. De 28-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol met zijn bromfiets van de weg te zijn geraakt. Toen hij een blaastest moest ondergaan bleek de man ruim 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hem staat een forse boete te wachten, mede omdat hij kort geleden ook al is bekeurd. In Winschoten kreeg een 43-jarige man uit Oude Pekela nog een boete voor het rijden onder invloed van alcohol met 1 promille.

Groningen: geen geld dus zitten
Een 32-jarige Stadjer werd afgelopen nacht van straat geplukt. De man lag in de Oosterstraat in een protiek te slapen. Nadat hij aan het bureau was gebracht bleek hij nog zeven dagen celstraf te moeten uitzitten. Hij kreeg dus een slaapplek aan het bureau en wordt overgedragen aan de parketpolitie.

Groningen: barman mishandeld
Een 24-jarige medewerker van een café aan de Grote Markt werd vrijdagmiddag door een 16-jarige Groninger en een tweede verdachte mishandeld. De beide vechtersbazen hadden ruzie gekregen met andere bezoekers. Toen de barman de groepen wilde scheiden kreeg hij zelf de volle laag op zijn gezicht. De 16-jarige verdachte kon door andere medewerkers worden vastgegrepen, zijn kornuit wist te vluchten. De verdachte is na het opmaken van een proces verbaal weggestuurd.

Groningen: autokraker gepakt
Een 32-jarige autokraker uit de stad werd afgelopen nacht op de Noorderbuitensingel gepakt. De man had een ruit van een geparkeerd staande auto ingeslagen. Getuigen zagen dit en waarschuwden de politie, die de man in de nabijheid van de auto aantrof.. De verdachte ontkende, maar hij werd wel voor onderzoek ingesloten.

Sebaldeburen: snelheidscontrole
Op de Woldweg heeft de politie vrijdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Er werden ruim zevenhonderd voertuigen geconrtoleerd. Hiervan reden 38 te hard, waarbij de hoogste snelheid van 110 km per uur werd gemeten. Op de weg mag slechts 80 km per uur worden gereden. Alle bestuurders krijgen ene boete toegestuurd.

Delfzijl: zakkenroller gepakt
Op het Commandementsplein heeft de politie met twee burgers vrijdagmiddag een 23-jarige Appingedammer aangehgouden. De verdachte had kans gezien de portemonnee van een 49-jarige inwoonster van Delfzijl uit haar handen te rukken, toen zij juist een parkeermeter wilde gaan vullen. Getuigen wisten de verdachte te overmeesteren en over te dragen aan de politie. De man is ingesloten.

Leek: botsing tussen fietsers
Op de Nijenoertweg kwamen vrijdagmiddag twee fietsers met elkaar in botsing. Een 67-jarige inwoonster van Tolbert verleende bij het afslaan geen vorrang aan de tegemoetkomende 39-jarige Leekster. De 67-jarige vrouw moest ter controle naar een ziekenhuis worden gebracht. De andere fietser liep slechts licht beenletsel op.

Holwierde: auto over de kop
Op de Hoofdweg kwam afgelopen nacht een 18-jarige inwoner van Spijk met zijn auto in de problemen. De bestuurder verklaarde plotseling voor een zwarte te hebben moeten uitwijken. Hierdoor raakte de man de macht over het stuur kwijt en raakte hij in een slip. Het gevolg was dat de auto op de kop terechtkwam en tegen het talud tot stilstand kwam. De bestuurder en drie van zijn vrienden konden uit de auto klauteren en liepen daarbij gen letsel op. De auto werd total loss afgesleept.

Sappemeer: laadklep vernielt auto
Bij een botsing met een laadklep van een vrachtauto raaktye vrijdagavond de autop van een 56-jarige Muntendammer zwaar beschadigd. De man moest stoppen voor de afslaande auto van een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Slochteren. Bij het afslaan kwam de openstaande laadklep van de vrachtauto echter tegen de zijkant van de personenauto aan. Hierdoor werd de personenauto over de gehele zijkant opengesneden door de hoek van de stalen laadklep. De bestuurder van de personenauto zag zelf gelukkig kans optijd weg te duiken, waardoor hij geen letsel opliep. De auto werd zwaar bescahdigd afgesleept.

Stadskanaal: politie voorkomt straatraces
De politie heeft vrijdagavond voorkomen dat op een industrieterrein in Stadskanaal en Ter Apelkanaal straatraces werden gehouden. Uit informatie bleek dat in Stadskanaal een race met personenautos georganiseerd zou gaan worden. In de loop van de avond zagen agenten dat zich op de Navolaan ruim twintig autos hadden verzameld. In de loop van de avond groeide het aantal autos naar bijna honderd. Aanwezige politie autos wisten te voorkomen dat de race op straat kon worden uitgevoerd. De aanwezigen werden door de agenten gewezen op de overlast en het niet verzekerd zijn bij wegwedstrijden. Uiteindelijk weken de autos uit naar Musselkanaal en Ter Apelkanaal. Toen ook daar geen mogelijkheid werd gevonden om ene race te houden vertrokken de meeste autos omstreeks 23.30 uur. De politie zal geen straatraces tolereren en deze op tijd de kop indrukken. Zonodig zal tegen de bestuurders hard worden opgetreden.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (0.13 euro pm)