Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-03-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 11.30 uur

Toch niet geslaagd

UTRECHT Een 19-jarige man uit Zeist is vrijdagmorgen om 10.45 uur op de Burg. Norbruislaan aangehouden wegens oplichting.

De man was in de plaats van een vriend naar een theorie-examen voor het rijbewijs gegaan. De vriend, een 18-jarige man uit Zeist was namelijk als zes keer gezakt voor zijn theorie. De 19-jarige ging daarom voor hem in de plaats.

Medewerkers van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen bemerkten dat de handtekening en foto niet van de man waren die examen kwam doen.

Na het examen werd de 19-jarige Zeistenaar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij zijn daad bekende. Overigens zou hij voor het examen wel geslaagd zijn.

Scootercontrole

UTRECHT - De politie heeft vrijdagmiddag en vrijdagavond in de omgeving van de Groenweg en de Muntkade een scootercontrole gehouden. Er werden 23 bromfietsen gecontroleerd.

In totaal werden er 23 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer teveel vermogen, het niet dragen van een helm en het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Twee bestuurders werden aangehouden omdat er geknoeid was met het framenummer van hun bromfiets.

Poging beroving

UTRECHT Een 32-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats is rond 18.15 uur aangehouden op Boven Clarenburg voor een poging tot beroving.

De vrouw had even daarvoor geprobeerd de tas van een 45-jarige vrouw uit Utrecht af te pakken. De Utrechtse hield haar tas echter goed vast, waarop de 32-jarige vrouw haar een klap gaf en nogmaals aan de tas trok.

De 45-jarige vrouw sloeg hierop haar belaagster die een bloedneus opliep. Omstanders waarschuwden de politie. De 32-jarige vrouw werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis en werd na behandeling aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het voorval.

Omstanders houden zakkenrollers aan

UTRECHT In een horecagelegenheid aan het Janskerkhof heeft uitgaanspubliek in de nacht van vrijdag op zaterdag twee Rotterdammers van 33 en 28 jaar aangehouden nadat deze geprobeerd hadden om jassen te rollen.

Getuigen zagen de mannen jassen die aan de kapstok hingen doorzoeken en een vrouw miste kort daarop haar mobiele telefoon. Hierop werden de mannen aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde politie.

De mannen zijn ingesloten op het politiebureau.

Aanrijding onder invloed
UTRECHT Een 35- jarige man uit Amersfoort is vrijdagochtend om 10.00 uur aangehouden nadat hij op het Henri Dunantplein een aanrijding veroorzaakte.

De man stond op het plein in de meest rechtsebaan om rechtsaf de Einsteindreef in te slaan. In de baan links van hem stond een 34-jarige man uit Maarssen met zijn auto in een baan eveneens voor rechtsaf. Toen het verkeerslicht op groen sprong en beiden optrokken om rechtsaf te slaan stuurde de Amersfoorter echter naar links en kwam hierdoor in aanrijding met de Maarssenaar.

Hierop gedroeg de man uit Amersfoort zich agressief naar de Maarssenaar, die de politie waarschuwde. Toen die ter plaatse kwam was de man uit Amersfoort inmiddels weggelopen. Hij werd in de omgeving teruggevonden. Hij bleek teveel gedronken te hebben: 1,85 promille.

Hij werd hierop aangehouden en zijn rijbewijs werd in beslag genomen. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Jonge vernielers aangehouden
UTRECHT Op de Beneluxlaan zijn vrijdagavond rond 19.45 uur drie jongens van respectievelijk 14, 15 en 14 jaar (allen uit Utrecht) aangehouden voor vernieling van een Abri.

Controleurs van Connexxion zagen hoe de drie met stenen de ramen van de abri bekrasten. Zij hielden de drie aan en brachten ze naar het politiebureau.

Daar werden de ouders van de jongens in kennis gesteld. In overleg met hen is besloten dat de jongens een Haltstraf zullen krijgen en de schade aan de ruit moeten vergoeden.