Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-03-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 11.50 uur

Verloren medicijnen

MAARSSEN Vrijdagmiddag 8 maart is een inwoner van Maarssen in de omgeving van een supermarkt aan het Bisonspoor medicijnen voor zijn hart verloren.

In de supermarkt waar de man is geweest, zijn de kleine roze pillen die in een doordrukstrip zitten, niet teruggevonden. Wanneer personen, en vooral kinderen, deze pillen innemen kan dat gevaarlijke gevolgen hebben voor de gezondheid.

De politie verzoekt personen die de roze pillenstrip in of rond het Bisonspoor vinden, contact op te nemen met de politie van Rijn & Venen via telefoonnummer 0900 8844 of de medicijnen af te leveren op het politiebureau.

Verdachte van auto-inbraak aangehouden

WOERDEN Zaterdagochtend 9 maart rond 04.00 uur is een 17-jarige jongen uit Woerden aangehouden op verdenking van het inbreken in een auto.

Agenten zagen de Woerdenaar over de Leidsestraatwet lopen met een tas in zijn hand. Toen de agenten in de auto voorbij reden, zette de jongen de tas op de grond en vervolgde hij zijn weg. De politie sprak de jongen aan en vertelde de agenten niets van de tas te weten. De politie onderzocht de tas en vond daarin onder meer autoradios en CD-spelers. De Woerdenaar werd vervolgens aangehouden en de politie constateerde dat in een auto aan de Leidsestraatweg was ingebroken. Zij lieten op de auto een briefje achter voor de eigenaar. De verdachte is ingesloten op het politiebureau en zijn ouders worden in kennis gesteld.

Jongen op fiets zonder remmen

WOERDEN Vrijdagmorgen rond 11.45 uur reed een 15-jarige jongen uit Woerden met de fiets tegen een personenauto aan en kwam daardoor ten val. De fietser hield te weinig afstand met de auto en reed achterop het voertuig van de 39-jarige inwoonster uit Woerden. Ook bleek dat de fiets van de jongen geen remmen had.

De jongen is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Het letsel bleek mee te vallen en de Woerdenaar kon vervolgens weer naar huis.

Winkeldief aangehouden

WOERDEN Een 22-jarige inwoner van Woerden heeft vrijdagavond rond 20.15 uur geprobeerd aan het Stationsplein-Noord goederen uit een winkel mee te nemen zonder te betalen. De politie hield de Woerdenaar op straat aan voor de diefstal. De man was zodanig onder de invloed van alcohol dat de politie hem niet kon ondervragen over het delict. De man is in de cel gezet, zodat hij zijn roes uit kon slapen. Daarna zal hij verder verhoord worden.

Alcoholcontroles
DISTICT RIJN & VENEN - Op verschillende locaties heeft de politie van district Rijn & Venen weggebruikers gecontroleerd op het gebruik van alcohol.

WOERDEN Aan de afrit Rijksweg A12 heeft de politie vrijdagavond 8 maart van 19.15 tot 22.30 uur gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In totaal moesten 228 bestuurders een blaastest afleggen. Eén automobilist had teveel alcohol gedronken. Hij werd aangehouden op uit de ademanalyse op het politiebureau bleek dat de 22-jarige man uit Bodegraven een alchoholpromillage van 1,1 in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en proces-verbaal is opgemaakt.

HARMELEN Aan de Rijksweg A12 bij Harmelen moest een 54-jarige inwoner van Nieuwegein een blaastest afleggen. De man bleek te veel te hebben gedronken en had 0,8 promille alcohol in zijn lichaam. De Nieuwegeiner kreeg een boete van 190 euro en een rijverbod van twee uur.

MAARSSEN Aan de Safariweg controleerden agenten een 51-jarige automobiliste uit Utrecht op alcohol. De vrouw bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat zij een alcoholpromillage van 1,25 in haar lichaam had. Omdat de vrouw al eerder aangehouden was voor het rijden onder invloed, moet zij zich binnenkort bij de rechter verantwoorden voor haar gedrag.