Gemeente Etten-Leur

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Representatie

Wethouder J. van Harssel plant op vrijdagmiddag 8 maart samen met de heer Konings van de Landinrichtingscommissie een solitaire linde aan de Rioolseweg in Etten-Leur. Dit gebeurt in het kader van de landelijke actie 'Oesters en Parels'.

Een delegatie van het college is op zaterdagavond 23 maart aanwezig bij de uitvoering van de Matthäus Passion in de Lambertuskerk.

Collecte

De gezamenlijke Rooms Katholieke Parochies hebben toestemming gekregen van burgemeester en wethouders om in de week van 17 tot en met 23 maart een collecte te houden in het kader van de Bisschoppelijke Vastenaktie.

Subsidie voor fakkeloptocht

Burgemeester en wethouders hebben aan de Werkgroep '21 maart' een subsidie van 71,33 toegekend voor het houden van een fakkeloptocht op deze datum. Het verzoek van de werkgroep om van 6 maart tot 21 maart de verkiezingsborden te mogen gebruiken om de fakkeloptocht te promoten, heeft het college niet gehonoreerd.

Eindrapportage toerisme en recreatie 2001

Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van de eindrapportage toerisme en recreatie 2001. Naast een overzicht van de activiteiten van vorig jaar op het gebied van toerisme en recreatie, is in deze eindrapportage aangegeven wat er voor 2002 op de planning staat. De eindrapportage wordt ter kennis gebracht van de gemeenteraad.

Deelname Etten-Leur aan onderzoek Kamer van Koophandel

Het b en w-college gaat in op een projectvoorstel van de Kamer van Koophandel om een onderzoek te verrichten naar de mogelijkheden van intensief ruimtegebruik op bedrijventerrein Vosdonk. De aanpak van de Kamer van Koophandel sluit aan op de Structuurvisie plus, het integraal sociaal-economisch beleidsplan en duurzame revitalisering Vosdonk. Het college stelt voor dit onderzoek eenmalig 3000,- beschikbaar. Dit is wel onder de voorwaarde dat op Vosdonk intensivering van het ruimtegebruik kansrijk is.

Parkeersituatie/parkeerdruk Spinakker

Het college van b en w heeft zich beraden over de parkeersituatie/parkeerdruk in het noordelijk deel van de Spinakker. In het plan tot woonrijp maken van De Keen fase 1 zijn vier langsparkeerplaatsen voorzien aan de oostzijde van de Spinakker. Deze parkeerplaatsen worden pas aangelegd als het Havenfront helemaal af is (voorjaar van 2005). De Spinakker is in 1999 aangewezen als parkeerverbodszone, waardoor alleen in de vakken geparkeerd mag worden. De betreffende verkeersborden zijn destijds niet geplaatst. Het college heeft besloten deze borden parkeerverbodszone nu alsnog te plaatsen, waardoor de problematiek wellicht wordt opgelost. Tevens wordt de politie gevraagd de situatie in de Spinakker na plaatsing van de borden kritisch te volgen en op te treden tegen overtreders.

Woningbouwprogramma Gemeente Etten-Leur 1995-2005

Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van een brief van de Stuurgroep Ruimtelijke Ordening van de stadsregio Breda (bestaande uit de gemeenten Breda, Oosterhout en Etten-Leur) aan het Provinciebestuur, waarin wordt gevraagd om ermee in te stemmen dat Etten-Leur in de periode 1995-2005 meer (binnenstedelijke) woningen bouwt dan is afgesproken in het kader van de Vinex-taakstelling. Breda en Oosterhout hebben hiertegen geen bezwaar, mede omdat de totale woningbouwproductie in de stadsregio twintig procent zal achterblijven ten opzichte van wat is afgesproken. In de brief aan het Provinciebestuur is nadrukkelijk opgenomen dat een instemming van de provincie niet mag leiden tot consequenties voor de nog te maken afspraken voor de periode 2005-2010. Ook moet het realiseringstempo van Schoenmakershoek veilig gesteld zijn.

Convenant verstedelijkingsopgave 2010

Het b en w-college heeft wethouder H. van der Heijden gemachtigd om het convenant "Intentie-afspraken verstedelijking tot 2010 provincie Noord-Brabant", namens de gemeente Etten-Leur te ondertekenen. In het najaar van 2001 heeft de tweede overlegronde met Staatssecretaris Remkes plaatsgevonden. Aan de voorbereiding van het overleg heeft Etten-Leur samen met onder andere Breda en Oosterhout intensief deelgenomen. De afspraken die toen door de staatssecretaris en de gemeenten zijn gemaakt, zijn vastgelegd in het convenant. De overeenkomst wordt als bijlage bij het uitvoeringsprogramma PKB aan de Tweede Kamer aangeboden.

Snoeien beplanting Hoevenseweg

Om de verkeersveiligheid aan de Hoevenseweg/hoek Bankenstraat te verbeteren, vraagt het college de eigenaar om de zichtbelemmerende beplanting op die hoek te snoeien. Daarnaast heeft het college kennis genomen van het rooien van vijf dode Amerikaanse eiken op verschillende plaatsen langs de Hoevenseweg.