Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 9-03-2002
1e Persbericht 9 maart 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Motorrijder botst tegen twee geparkeerde autos Op de Kalverstraat is zaterdagochtend rond 3.00 uur een 37-jarige motorrijder uit Eindhoven tegen twee geparkeerde autos gereden. De motorrijder had door nog onbekende oorzaak zijn voertuig niet onder controle en schaafde hierdoor langs een geparkeerde auto. Hierna botste hij achter op een tweede geparkeerde auto. De motorrijder is overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum voor behandeling aan zijn verwondingen.

Eindhoven: Verdachte van mishandeling en winkeldiefstal aangehouden In een winkel aan de Piazza is vrijdagavond rond 20.10 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van huishoudelijke artikelen met een waarde van ruim 200 Euro. Tevens had de verdachte een lokaalverbod voor deze winkel. Uit verder onderzoek bleek dat de man ook verdacht wordt van mishandeling van een 48-jarige bewoner van een woning aan de Weteringstraat afgelopen donderdagavond. Het slachtoffer trof die avond drie personen, twee mannen en een vrouw, aan op de bovenverdieping van zijn woning. Zij gebruikten drugs. De bewoner wilde hen buiten zetten waarop zij hem begonnen te slaan en te schoppen (zie persbericht 1 vrijdag 8 maart). De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachten van winkeldiefstal aangehouden De politie kreeg vrijdagmiddag een melding van een diefstal uit een winkel op de Piazza. Hierop stelden zij een onderzoek in de omgeving in. In een winkel op de Vrijstraat konden rond 15.00 uur drie verdachten, een 44-jarige vrouw en een 18-jarig meisje uit Tilburg en een 18-jarige inwoner van Maastricht, aangehouden worden. Uit onderzoek bleek dat de verdachten de gestolen spullen in een auto op het Stationsplein hadden achtergelaten. In de auto werden kleding, parfum, sieraden en een breekijzer aangetroffen. Bij de 44-jarige verdachte werden een busje traangas en twee kniptangetjes aangetroffen. Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. Het drietal is ingesloten in een cel op het politiebureau voor verder onderzoek.

Eindhoven: Urineren tegen politievoertuig
Op het Stratumseind is zaterdagochtend rond 1.20 uur een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte werd kort daarvoor door de politie betrapt toen hij tegen een politievoertuig stond te urineren. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Boutenslaan is zaterdagochtend rond 1.00 uur een 50-jarige automobiliste uit Geldrop betrapt op het rijden onder invloed. Een ademanalyse wees een promillage van 1,90 uit. De vrouw kreeg een rijverbod van tien uur en haar rijbewijs werd ingevorderd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Het beveiligingspersoneel van een winkel op de Demer heeft vrijdag rond 18.00 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden en overgedragen aan de politie. De man wordt verdacht van winkeldiefstal bij twee winkels op de Demer tussen 4 maart en 8 maart. In de afgelopen week werden diverse keren spullen uit de actiebakken van de winkels gestolen. Bij een winkel werden acht pakjes parfum met een waarde van bijna 100,-- weggenomen. Bij de andere zaak werd een filterkan met een waarde van ongeveer 40,-- weggehaald. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachte van vernieling autoruit aangehouden Op de Kruisstraat is zaterdagochtend rond 00.50 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het vernielen van de achterruit van een geparkeerde auto aan de Dr. Joop den Uylstraat kort voor zijn aanhouding. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten in een politiecel.

Helmond: Huisvredebreuk
In een gebouw aan de Bindersestraat is vrijdag rond 20.45 uur een 47-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van huisvredebreuk. De verdachte was het gebouw binnen gelopen terwijl het hem verboden is om hier naar binnen te gaan. De man weigerde het pand te verlaten waarop hij werd aangehouden. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Twee keer aangehouden voor diefstal fiets Op de Havenweg is zaterdagochtend rond 2.00 uur een 38-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt verdacht van fietsdiefstal. De politie zag de verdachte de eerste keer rond 1.30 uur met een fiets op zijn nek over de Steenweg lopen. Hij werd staande gehouden en gecontroleerd. Het was op dat moment onduidelijk of de fiets gestolen was of niet. De fiets werd in beslag genomen voor verder onderzoek. Later bleek dat de fiets eerder die ochtend vanaf de Havenweg was weggenomen. Kort daarna zagen politiesurveillanten dat de verdachte een fiets wegpakte vanaf de Havenweg en met de fiets op zijn schouder wegliep. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Beek en Donk: Autos in brand
Op een bedrijfsterrein aan de Pater de Leeuwstraat is vrijdagavond rond 20.00 uur brand ontstaan in een auto die op het terrein geparkeerd stond. De brand is overgeslagen op een tweede auto die op het terrein stond. Door de hitte liepen twee andere autos beschadigingen op. Ook werd de gevel van het bedrijfspand op het terrein gedeeltelijk vernield door de brand. De brandweer heeft de brand geblust. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Budel: Woninginbraken
In een woning aan de Dr. Anton Mathijsenstraat is vrijdag tussen 12.00 en 20.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van de woning te vernielen. Uit de woning werden een paar zilveren tientjes weggenomen.

Uit een woning aan de Zustershof zijn vrijdagavond tussen 18.45 en 20.00 uur sieraden en een muntverzameling gestolen. De dader kwam binnen door een raam open te breken.

Bij een woning aan de Rubenslaan is vrijdag tussen 18.00 en 21.00 uur gepoogd om in te breken. De dader probeerde een raam aan de achterkant van de woning open te breken. Dit is niet gelukt.

Deurne: Fietser gewond
Op de Beukenstraat is vrijdagmiddag rond 15.30 uur een 17-jarige fietser uit Asten gewond geraakt bij een botsing met de personenauto van een 36-jarige vrouw uit Deurne. De fietser reed vanuit een voetpad de Beukenstraat op. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de automobiliste die over de Beukenstraat vanuit de richting Vloeieindsedreef aan kwam rijden. De fietser is met een hoofdwond overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis. Na behandeling mocht hij naar huis.

Gemert/Lieshout: Bromfietscontrole
Op de Komweg in Gemert en op de Dorpsstraat in Lieshout is vrijdag tussen 17.00 en 21.30 uur een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 16 bromfietsers gecontroleerd. Er werden negen bekeuringen uitgedeeld, waarvan zes voor een te hoog vermogen, twee voor het rijden zonder helm en een voor het rijden zonder bromfietscertificaat. De hoogst gemeten snelheid bij de bromfietsers was 71 km/u. Deze bestuurder krijgt een boete van 115 Euro.

Soerendonk: Inbreker overlopen
In een woning aan de Rutjens is vrijdagavond rond 21.00 uur een inbreker overlopen. De bewoners van het pand kwamen thuis en zagen de inbreker uit een raam op de eerste verdieping naar buiten springen en wegrennen. Uit de woning werden voor zover tot nu toe bekend sieraden weggenomen. De dader is binnengekomen door een raam aan de achterkant van de woning te vernielen.

Son: Onder invloed
Op de 5000 is vrijdagavond rond 20.00 uur een 44-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt terwijl hij te veel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,00 uit. De man kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Inbraak in woning
In een woning aan de Wollegrasstraat is vrijdag tussen 17.45 en 21.45 uur ingebroken. De bewoonster kwam thuis en zag dat de voordeur openstond. Uit de woning werden een videorecorder, een vaas en een zilveren dienblad met theepot, suikerpot en melkpot gestolen.