Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 9-03-2002 Mediabericht zaterdag 9 maart (12.45 uur)

ROERMOND - Dode aangetroffen in uitgebrande auto (2)

ROERMOND Op de Melicker Heide vlakbij het schietterrein is vrijdagmiddag in een uitgebrande auto het stoffelijk overschot aangetroffen van een tot nu toe onbekend persoon. Een wandelaar deed de ontdekking rond twee uur en waarschuwde de politie. De auto is volledig uitgebrand en werd nog nasmeulend aangetroffen. Het slachtoffer lag in de kofferbak.

De politie gaat uit van een misdrijf en heeft vrijdagmiddag onmiddellijk de omgeving van de auto afgezet. Vervolgens is uitgebreid technisch onderzoek gedaan in en rond de auto. Ook een flink deel van het bosperceel rondom de auto is door de politie uitgebreid doorzocht op sporen en aanwijzingen. Daartoe werden zon twintig leden van de Mobiele Eenheid van de politie Limburg-Noord ingezet en twee speurhonden. Bij het invallen van de duisternis is het sporenonderzoek gestopt.

Zaterdagmorgen is het sporenonderzoek verder voortgezet. De auto en het stoffelijk overschot is inmiddels voor nader onderzoek overgebracht naar het Forensisch Laboratorium in Rijswijk. Ook heeft de politie een passantenonderzoek opgestart en doet ze nader onderzoek naar de kentekenhouder van de auto, die nog niet is opgespoord. De politie Limburg-Noord verzoekt getuigen die tussen donderdagavond 7 maart en vrijdag 8 maart op de Melicker Heide zijn geweest, contact op te nemen met de politie (0900-8844).