Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-03-2002 Persberichten district Eemland noord

Boetes voor crosser

SOEST In de nacht van vrijdag op zaterdag 9 maart kreeg de politie rond 00.45 uur de melding dat crossende scooters aan de Van Hemelstraat overlast veroorzaakten.

De gearriveerde politie kon na een korte achtervolging een 16-jarige bromfietsbestuurder uit Soest aanhouden. De opgevoerde bromfiets werd meegenomen naar het bureau en de jongen kreeg hiervoor een boete van 86 euro. Ook kreeg hij een boete van 40 euro voor het niet dragen van een helm.

Auto tegen paal en boom

SOEST Vrijdagavond rond 21.40 uur verloor een 20-jarige automobilist aan de Soesterbergsestraat de macht over het stuur. De man, inwoner van Soest, botste tegen een paaltje en een boom en sloeg 180 graden om met het voertuig. Hij belandde met de auto tegen een muur. Hij raakte daarbij gewond aan zijn gezicht en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder verkeerde niet onder de invloed van alcohol. De twee passagiers die de man bij zich in de auto had, liepen geen letsel op.

Dronken man loopt weg van ambulance

BUNSCHOTEN SPAKENBURG Vrijdagmiddag rond 15.18 uur kreeg de politie de melding dat iemand onwel op de Amersfoortseweg lag. Toen de politie gearriveerd was vertelde ambulancepersoneel dat de man toen zij arriveerden opstond en wegfietste. De agenten konden de man snel traceren. De man, een 34-jarige Amersfoorter, had grote moeite zijn weg te vervolgen op de fiets. Hij werd aangehouden en op het bureau bleek dat de man 2,15 promille alcohol in zijn lichaam had. Proces-verbaal tegen de man is opgemaakt.

Jongens op dak

BUNSCHOTEN SPAKENBURG Vrijdagavond rond 20.45 uur kreeg de politie de melding dat vier jongens, allen 12 jaar en afkomstig uit Amersfoort en Bunschoten, zich op het dak van een gebouw aan de Plecht ophielden. Toen de politie arriveerde bevonden de jongens zich inmiddels weer op de grond. Ze werden alle vier meegenomen naar het politiebureau en krijgen van bureau Halt een alternatieve straf. De ouders worden in kennis gesteld.