Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-03-2002 Persberichten district Heuvelrug

Brandweer bevrijdt inzittenden personenauto

WOUDENBERG Vrijdagochtend zijn bij een ongeval aan de Maarsbergseweg drie inzittenden van een personenauto gewond geraakt. De inzittenden moesten door de brandweer uit de auto bevrijd worden.

Het ongeluk gebeurde toen een 81-jarige inwoner van Amersfoort met zijn auto wilde keren op de Maarsbergeseweg. Hij keerde op een inrit en reed weer de weg op toen op dat moment een grote pick-up met trailor uit de richting Woudenberg naderde. De bestuurder van de pick-up, een 29-jarige inwoner van Tiel, kon de Amersfoorter niet ontwijken en er ontstond een aanrijding.

De brandweer moest ter plaatse komen om de bestuurder en de inzittenden (een 79-jarige vrouw uit Amersfoort een vrouw eveneens uit Amersfoort waarvan de leeftijd onbekend is gebleven) te bevrijden. Alledrie zijn ze overgebracht naar het ziekenhuis met onbekend letsel. De bestuurder van de pick-up bleef ongedeerd.

De regionale verkeersdienst van de politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

Snelheidscontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE Vrijdagmiddag heeft de politie aan de Hordenweg met de lasergun de snelheid gecontroleerd van weggebruikers. 57 Voertuigen passeerden de lasergun en 4 reden sneller dan was toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/u.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL - Een 35-jarige automobilist afkomstig uit Veenendaal is vrijdag rond middernacht aan de Nieuweweg aangehouden omdat hij meerdere malen door rood licht was gereden. De man moest een blaastest afleggen en daaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij bleek 0,95 promille alcohol in zijn lichaam te hebben en kreeg een rijverbod van vier uur en proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.