Ingezonden persbericht


TT Circuit Assen, 8 maart 2002

TT CIRCUIT ASSEN GAAT ZORGVULDIG TE WERK IN DE OPVOLGING VAN DE DIRECTIE

PETER OOSTERBAAN NEEMT NA 7 MAANDEN SAMENWERKING DE FUNCTIE VAN TT-DIRECTEUR WIM HUISKES OVER

Aan het eind van dit jaar legt Wim Huiskes zijn functie als directeur van het TT Circuit Assen neer. Dat is niets nieuws, want toen Wim Huiskes in 1997 in dienst van het TT Circuit Assen kwam, kondigde hij al aan tot eind 2002 de functie te willen bekleden.

Het bestuur van het TT Circuit Assen oordeelde dat de opvolging van de huidige directeur zorgvuldig geregeld moest worden. Er is dan ook de nodige energie gestoken in het zoeken naar een geschikte nieuwe directeur.

Naar de mening van het bestuur en de direct betrokkenen is die gevonden in de persoon van Peter Oosterbaan, die per 1 januari 2002 de functie van Wim Huiskes zal overnemen. Peter Oosterbaan is 42 jaar geleden geboren in Leeuwarden. Hij woont in Assen met zijn vrouw en twee dochters.

Na de HEAO commerciële economie is hij in 1985 in dienst gekomen bij KPN, waar hij tot 1991 verschillende functies heeft vervuld, onder meer bij de introductie van de mobiele telefonie.

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is van oorsprong een centraal geleid bedrijf in Rijswijk. In 1991 is men begonnen met decentralisatie; er zijn regiokantoren opgericht. Het Regiokantoor Noord was de eerste en Peter Oosterbaan werd benoemd als regio directeur. Het regiokantoor Assen heeft inmiddels 110 medewerkers.

Gezien zijn capaciteiten kwam Peter Oosterbaan in aanmerking voor een promotie naar het CBR-hoofdkantoor in Rijswijk. Maar omdat hij in het Noorden en met name in Assen wilde blijven wonen, heeft hij die promotie afgewezen en medegedeeld dat hij naar een functie buiten het CBR wilde zoeken.

TT-voorzitter Jos Vaessen polste Oosterbaan voor de functie van directeur van het TT Circuit Assen, waaraan Peter Oosterbaan weloverwogen besloot tot het aannemen van de functie en de bijbehorende uitdaging op het steeds in beweging zijnde TT Circuit Assen.

Voor Peter Oosterbaan is het TT Circuit Assen zeker geen onbekende. Als Assenaar heeft hij al zo'n 15 edities de Dutch TT bezocht, en heeft gezien zijn huidige directeursfunctie bij het CBR-Noord een duidelijke 'automotive' achtergrond.

Met ingang van 1 juni begint Peter Oosterbaan aan een inwerkperiode aan de zijde van Wim Huiskes, zodat hij dit jaar nog in alle 'rust' vanaf de zijlijn een aantal grote evenementen als de Gauloises Dutch TT en het WK Superbike kan meemaken. "Ik verwacht na de inwerkperiode van ruim een half jaar aan het einde van 2002 met het volste vertrouwen mijn functie over te kunnen dragen aan Peter Oosterbaan", meldt Wim Huiskes.