Nog slechts theoretische kansen op play-offs

Wedstrijd Gunco/Rotterdam Basketbal CEB/Den Helder Datum Zaterdag 9 maart 2002

Locatie Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen Arbiters Van Dam/Blankensteijn

Eindstand 87 - 92
Derde periode 69 - 66
Tweede periode 47 - 34
Eerste periode 24 - 16

Topscorers punten minuten gespeeld Hunter Reinke 20 punten 34 minuten Tico Milovac 14 punten 21 minuten Calvert White 14 punten 25 minuten Koen Rouwhorst 14 punten 32 minuten Ardan Cusell 8 punten 16 minuten Dejan Barisic 8 punten 20 minuten Virgil Ormskerk 5 punten 28 minuten Aleksandar Lukic 4 punten 10 minuten Stephan van der Schoot 2 punten 14 minuten Ron Borstel keelontsteking
Jerome de Vries geblesseerd
Austin Malang geblesseerd

Rebounds
Totaal team 35 rebounds Verdedigend 21 rebounds Aanvallend 14 rebounds Koen Rouwhorst 13 rebounds
Hunter Reinke 6 rebounds
Stephan van der Schoot 4 rebounds

Schotpercentage
Totaal team 49 procent (33 op 67) Driepunters 50 procent (11 op 22) Vrije worpen 67 procent (10 op 15)

Blocked shots
Totaal team 2 blocked shots Hunter Reinke 1 blocked shot Dejan Barisic 1 blocked shot

Bijzonderheden
Gunco/Rotterdam Basketbal zag de kansen op deelname aan de play-offs door een 87-92 nederlaag tegen CEB/Den Helder teruggebracht worden tot nog slechts een theoretische. De Rotterdammers leiden van meet af tot en met de 35-ste minuut. De grootste marge onderweg was zeventien punten. De formatie van coach Bottse slaagde er echter niet in om die vast te houden. Dit mede omdat de grote manenne Koen Rouwhorst en Hunter Reinke vanaf de derde periode niet meer onder de borden tot score kwamen. Daarmee was de angel uit de Rotterdamse defensie. Gunco/Rotterdam Basketbal kon in dit thuisduel andermaal niet beschikken over Jerome de Vries (knie) en Ron Borstel (keelontsteking). Ardan Cusell miste een deel van het duel nadat hij zonder opzet een klap in het gezicht had gekregen.

Stand Elite B (beste drie naar play-offs)
6 EBBC/Den Bosch 26-36 7 NAC 26-24

8 CEB/Den Helder 26-20
9 BS Weert 26-18 10 Gunco/Rotterdam Basketbal 26-14
11 NTNT/Haaglanden 26-10