Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 9-03-2002
persberichten zaterdag 9 maart 2002
Bert Visser, 0592 - 331144 0651 - 611629

DRANK

GIETEN ASSEN GIETERVEEN

De politie heeft vrijdagavond op de N34 bij Gieten een 33 jarige man aangehouden omdat hij met een slok op achter het stuur zat. De man die geen vaste woonplaats heeft had zo ongeveer de hele weg nodig. De ademanalyse leverde een promillage van 1,6 op.

Een 34 jarige vrouw uit Assen is op de A28 bij Assen door de politie aan de kant gezet. Aan de hand van de ademanalyse werd vastgesteld dat ze met 1,9 promille alcohol achter het stuur had gezeten. De politie heeft haar rijbewijs ingevorderd.

Een 72 jarige automobilist uit Nieuw Annerveen heeft vrijdagnacht een boete gekregen van 190 Euro. Hij werd op de Veenakkers in Gieterveen betrapt toen hij met bijna 0,8 promille alcohol achter het stuur zat.

DRANK CONTROLE

BEILEN - Bij een alcoholcontrole in Midden Drenthe hebben vrijdagnacht 540 automobilisten moeten blazen. Geen van het kwam boven de limiet van 0,5 promille.

DRANK AANRIJDING

COEVORDEN - De politie heeft vrijdagmiddag een 45 jarige man uit Coevorden in zijn woning aangehouden. De man wordt verdacht te zijn doorgereden na het veroorzaken van een verkeersongeval op de Tuinstraat in zijn woonplaats. De man scoorde bij de ademanalyse ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol. Zijn rijbewijs in ingevorderd en hem is een dagvaarding voor snelrecht uitgereikt.

LETSEL AANRIJDING

ASSEN - Een 17 jarige bromfietser uit Assen liep vrijdagmiddag wat schaafwonden op toen hij op de Maria in Campislaan in Assen bij het oversteken werd geraakt door een rechts afslaande personenauto, bestuurd door een 40 jarige plaatsgenoot. De bromscooter raakte danig beschadigd.

RUINEN - Een 56 jarige automobilist Ruinen is vrijdagmiddag met onder meer schedelletsel met de traumahelikopter overgebracht naar het AZ in Groningen. Een getuige meldde de politie dat de man langzamerhand steeds verder naar links kwam en daar in de berm tegen een boom botste. Hij was door de klap uit de auto geslingerd en in de sloot terechtgekomen. De getuige heeft het hoofd van de man boven water gehouden tot de komst van de ambulance. De bestelwagen van de man raakte geheel vernield.

VEENHUIZEN - Bij een botsing op de kruising Hoofdweg / Generaal vd Boschweg in Veenhuizen. Raakten twee autos geheel vernield. Beide bestuurders kwamen er wonderwel redelijk goed van af.

Een 23 jarige automobiliste uit Wirdum reed vanuit de Ge. Vd Boschweg de Hoofdweg op en zag daarbij een van rechts komende auto, bestuurd door een 25 jarige man uit Oosterwolde, over het hoofd. Door de botsing belande die met zijn auto in het water. Hij kon op eigen kracht aan de wal komen. Beide bestuurders zijn voor onderzoek meegegaan naar het WZA.

OPGEVOERD

EMMEN

De politie heeft vrijdagnacht op de Nieuw Amsterdamsestraat in Emmen een 17 jarige bromfietser uit Emmen van de weg gehaald. Op de rollen testbank bleek dat de contructiesnelheid van de bromfiets hoger lag dan 75 kilometer per uur. Het kost de jeugdige bestuurder een boete van 226 Euro.

Volgens hem kon de bromfiets wel 100 kilometer per uur halen. Overigens is het zo, dat als je voor de tweede keer wordt gepakt de boete wordt opgeschroefd naar 272 Euro.

GESTOLEN

EMMEN - De 50 jarige uitbater van de oliebollenkraam aan de Nijbracht in Emmen wist zaterdagmorgen niet wat hij zag, toen zijn kraam niet meer stond op de plek waar hij hem vrijdagavond had achtergelaten. Hij schat de schade van zon 16.000 Euro. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal.

INGEBROKEN

HOOGEVEEN - Bij een inbraak in een horecabedrijf aan de Grote Kerkstraat in Hoogeveen is vrijdagnacht onder meer de kassa leeggehaald. Verder was het hele bedrijf van boven tot onder overhoop gehaald.

WINKELDIEVEN

MEPPEL - Personeel van een slijterij aan de Putstoel in Meppel heeft donderdagmiddag een 26 jarige inwoner van Steenwijk aangehouden. De man probeerde met een niet betaalde enonder de jas verstopte fles whisky de slijterij te verlaten. De slijter heeft zn fles terug en de man is naar huis gestuurd met een dagvaarding voor snelrecht.

MEPPEL Ook een 45 jarige inwoonster van Meppel kreeg een dagvaarding voor snelrecht nadat ze in een winkel aan de Hoofdstraat was betrapt op de diefstal van kinderspeelgoed met een totale waarde van bijna 44 Euro. Na haar aanhouding bleek, dat het niet de eerste keer was dat ze voor een dergelijk feit op het politiebureau belande.

OVERVAL

WEERDINGE Twee tot nu toe onbekende mannen hebben vrijdagnacht rond 03.30 een gewapende overval gepleegd op een 22 jarige taxichauffeur uit Emmen. De chauffeur heeft onder bedreiging met een vuurwapen 85 Euro afgegeven.

Volgens de chauffeur had hij het tweetal opgepikt bij de ingang van het dierenpark. Ze moesten naar Weerdinge. Voorbij de afslag Emmerschans werd de chauffeur gevraagd te stoppen. Daar werd hem een vuistvuurwapen onder de neus geduwd en meost hij zijn geld afgeven. Het tweetal is er daarna lopend vandoor gegaan.

De chauffeur verstrekte de politie de volgende signalementen;

Dader 1: Blanke man van ongeveer 22 jaar, tenger postuur, lengte ongeveer 1.80 M, blond of rossig haar, blauwe ogen en een kleine neus. Opvallen was een grote wijnvlek op de rechter wang.

Dader 2: Gekleurde man, door de chauffeur omschreven als Indisch type, ongeveer 22 jaar, tenger postuur, lengte ongeveer 1.80 M. Hij had een opvallend lang gezicht en droeg een witte pet.

Mensen die over informatie beschikken omtredt deze overval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Emmen.

BRAND

HOLLANDSCHEVELD Door nog onbekende oorzaak is vrijdag rond middernacht aan de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld een caravan uitgebrand. De caravan werd door de eigenaar af en toe gebruikt als onderdak voor kennissen.

KLAZIENAVEEN - Door nog onbekende oorzaak is vrijdagnacht even na een uur de benedenverdieping van een woning aan de Steenspilstraat in Klazienaveen uitgebrand. Volgens de 54 jarige bewoner, die ongedeerd de woning kon verlaten, was hij net naar bed toen hij wakker werd van lawaai op de benedenverdieping. De woonkamer stond toen in lichterlaaie. Het huis van de buren liep rookschade op.

De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

ZENDER

NIEUWLANDE - Naar aanleiding van klachten uit de buurt heeft de politie vrijdagmorgen het zwijgen opgelicht aan de illegale radiozender "Speedfight" in Nieuwlande. Er werd uitgezonden vanuit een cravan achter een woning aan de Steigewijk. Tegen de 15 jarige eigenaar van de zender wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij deed vrijwillig afstand van de apparatuur.

MISHANDELD

ASSEN - De politie van Assen is op zoek naar de daders van de mishandeling van een 13 jarige meisje uit Assen. Het meisje fietste vrijdagavond rond kwart over acht met een vriendinnetje over de Mr. Groen van Prinstererlaan in Assen toen ze in de buurt van het Gomarus College werden klemgereden door een groepje van vier of vijf meisjes. Het slachtoffertje zou daarna zonder reden door een van de aanvallers zijn geslagen. Ook was er een forse pluk haar uit haar hoofd getrokken.

De politie verzoekt getuigen zich te melden.