Gemeente Deventer

Deventer steunt Turkije

Ruim twee jaar zijn Deventer organisaties ? Turks en Nederlands, al dan niet deelnemend in het actiecomité Deventer steunt Turkije ? druk bezig geweest geld in te zamelen voor de wederopbouw van Turkije na de aardbeving van augustus 1999. Deventer heeft daarbij gekozen voor de opbouw van een kliniek voor moeder en kind in de zwaar getroffen stad Izmit. Recentelijk heeft een delegatie van het actiecomité een bezoek gebracht aan de kliniek en zij heeft geconstateerd dat voldaan wordt aan hoge kwaliteitseisen. De kliniek dient als voorbeeld voor een aardbevingsbestendig gebouw.

Om de fondswerving officieel af te sluiten en de periode van onderzoeken en vormgeven van de concrete samenwerking in te luiden wil het actiecomité op zaterdag 9 maart een culturele inloopavond houden voor allen die hebben bijgedragen aan het slagen van deze actie.

Hierdoor nodigt het actiecomité u van harte uit op 9 maart vanaf 20 uur aanwezig te zijn in de aula van het Etty Hillesum Lyceum, voormalige Reviuslocatie aan de Laan van Borgele.

U krijgt een wervelend programma aangeboden met optredens van onder andere 'Ayfer' met haar groep '3 Flinke Kerels' en een Turkse meidendansgroep. Tijdens de pauze kunt u een fototentoonstelling over Izmit bekijken en genieten van het optreden van 'EeF', twee rappende meisjes. De toegang is gratis en tijdens de avond krijgt u een drankje en een hapje aangeboden.